10 fakta du antagligen inte visste om McDonald’s

”En Big Mac & Co tack”, detta har nog McDonald’s samlade personalstyrka hört några miljarder gånger. Det är inte så konstigt i sig då McDonald’s tjänar ungefär 75 miljoner dollar per dag. Idag tror många att McDonald’s är världens största restaurangkedja, men den första platsen tar Subway ifrån dem.

Här kommer tio fakta om denna amerikanska hamburgerjätte!

01) På den första menyn som McDonald’s introducerade fanns det inga hamburgare, endast korv med bröd.

02) Enligt forskning som gjordes av journalisten Eric Schlosser så har en av åtta amerikanska arbetare jobbat på McDonald’s någon gång under deras yrkeskarriär.

03) I Japan så kallas maskoten Ronald McDonald för Donald McDonald. Detta är på grund av att många japaner har svårt att uttala ett tydligt R-ljud.

o-RONALD-MCDONALD-facebook-

04) McDonald’s mättar ungefär 68 miljoner hungriga magar varje dag, detta gör även McDonald’s till den största leksaksdistributören i hela världen.

05) Drottningen av England äger sitt eget McDonald’s bara ett stenkast från Buckingham Palace.

06) I USA finns det över 14,300 McDonald’s-restauranger och oavsett vart du befinner dig i landet så är du aldrig längre än 18,5 km ifrån ett McDonald’s.

07) McDonald’s köper 75% av alla sesamfrön som odlas i Mexiko. Denna enorma mängd sesamfrön krävs för tillverka deras hamburgerbröd åt hela världen. I USA går även 7% av den årliga potatisskörden åt till att producera McDonald’s pommes frites.

Sesamum_indicum_NP

08) För att en genomsnittlig indier ska ha råd att köpa en Big Mac behöver hen arbeta i nästan sex timmar.

09) Det finns över 750,000 människor som är anställda hos McDonald’s.

10) I genomsnitt så öppnas det en ny McDonald’s-restaurang ungefär var fjortonde timme. I år planerar dock McDonald’s att stänga fler restauranger än vad dem öppnar, för första gången någonsin.

Läs även
burgerkingfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Burger King

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar