10 fakta du antagligen inte visste om Miami

Miami är den absolut största staden efter Jacksonville i delstaten Florida, med sina cirka 5,5 miljoner invånare. Men deras invånarantal är ingenting jämfört med det årliga besöket av turister. År 2014 besökte hela 14,5 miljoner staden för att göra affärer och semestra. Nedan följer tio fakta som du antagligen aldrig tidigare har hört om staden Miami och dess stränder.


01Innan Miami Beach kom att bli vad det är idag, var det till en början bara ett stort träsk. Bygget av den populära stranden påbörjades år 1920, och tack vare det bygget njuter miljontals årligen av den härliga solen och stranden.

02

Miami är den enda stad i USA som är grundat av en kvinna. År 1896 lät den lokala affärskvinnan Julia Tuttle påverka politiker att bygga en järnväg som skulle gå genom dagens Miami. På så vis växte staden sig stor på senare år.

miamifokus
03Namnet ”Miami” härstammar från en av de inhemska stammarna, ”Mayaimi”, som levde i regionen på 1600- och 1700-talet.

 

04

Eftersom Miami Beach är konstgjort krävs årliga påfyllningar av sand. En resurs som många experter hävdar är på väg att ta slut. En minskad strandlinje innebär att invånarna är mer sårbara när stora stormar drabbar regionen.

miami2
05Staden har länge varit en destination för rika och semestersugna. År 1929 köpte den ökända maffiabossen Al Capone ett hem på Palm Island, trots invånarnas protester. När det senare blev uppdagat i media att Al Capone bott där gick borgmästaren, dåvarande J. Newton Lummus, till Al Capones försvar. Gissningsvis hade Al Capone köpt borgmästaren också, likt han gjort med flera andra tjänstemän.

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar