10 fakta du antagligen inte visste om NASA06Ingen myndighet har skickat så många djur ut i rymden som NASA. De beräknas ha skickat över 2 200 djur från vår planet, inklusive insekter, grisar, apor, råttor, kaniner och spindlar. År 1998 sändes hela 2 000 djur på bara ett enda uppdrag, som gick under namnet ”STS-90”.

07

En amerikansk flagga som har varit med på hela två separata uppdrag till månen hänger idag i kontrollrummet hos den amerikanska myndigheten.

nasa3
08Under NASA:s senaste annonsering för en ny intagning av åtta personer inkom över hela 6 000 ansökningar. Alla vill uppenbarligen bli rymdhjältar!

 

09

En fullskalig storlek av rymdstationen ISS (International Space Station) finns att tillgå för astronauter som ska tränas inför att reparera den i verkliga livet. Kopian av rymdstationen ligger placerad i en swimmingpool, som är hela tio gånger större till storleken av de som används i Olympiska Spelen.

nasa4
010Keplerteleskopet, som sköts upp av NASA den 7 mars 2009, har hittills funnit över 2 300 nya planeter. 1 284 av dessa blev funna under en och samma sökning och beräknas vara det överlägset största fyndet någonsin hittills.

 

Läs även
rymdenfokus
10 fakta du antagligen inte visste om rymden

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar