10 fakta du antagligen inte visste om Neymar

Neymar är en sann ungdomstalang inom fotbollen, där hans talang inte bara har gett honom berömmelse världen över, utan också en stor summa pengar. Trots att han bara är i sin tidiga tjugoårsålder sätter han poängrekord efter poängrekord, och här är tio fakta som du antagligen inte visste om den unga superstjärnan som spelar i spanska Barcelona.  


01) Neymar är inte bara en stjärna på planen – även i Brasilien är han en stjärna i en serietidning! Historierna skildrar honom som ett barn som leker på gatorna i Brasilien, och det är tänkt att vara inspirerande och spännande för den yngre generationen. Dock är inte Neymar den första fotbollsspelaren som har blivit till seriefigur. Även Ronaldinho, Ronaldo och Pele har tidigare varit stjärnor i serietidningsvärlden.

02) Neymar är den första och enda brasilianska atlet som har prytt omslaget av tidningen ”Time”. Inte ens Pele fick den stora äran.

03) Precis likt chefredaktören på 10fakta.se har Neymar dejtat en drös av kända supermodeller. För att inte nämna bara några av dem; Bruna Marquezine (se bilden nedanför), Soraja Vucelic och Gabriella Lenzi.

neymar1

04) På Neymars tjugoårsdag gjorde han också sitt 100:e mål inom professionell fotboll. Kort och gott betyder ju det med andra ord att han faktiskt gjorde 99 mål på en professionell nivå som tonåring.

05) Det är ingen hemlighet att Neymar har en handfull tatueringar på kroppen då han mer än gärna stoltserar med att visa upp dem på bilder. Men visste du att majoriteten av hans tatueringar har ett kristet budskap i sig? Hans tatuering med texten ”Everything Passes” är en referens till hans tidigare njursten han en gång hade.

06) När Neymar var endast fyra månader år gammal kunde det ha gått riktigt illa. Neymar och hans föräldrar var nämligen med om en väldigt omfattande bilolycka, vilket kunde ha kostat dem allesammans livet. Neymar fick en ganska allvarlig skallskada, men repade sig och har istället lyckats bli en av världens bästa fotbollsspelare.

07) Neymar är ett gäng år yngre än Cristiano Ronaldo, och självklart är han inte ens i närheten av stjärnans målrekord ännu. Men när Neymar fyllde 23 år hade han gjort mer än dubbelt så många mål som Ronaldo gjort när han var i samma ålder. Akta dig, Ronaldo!

neymar2

08) Han hade lika väl kunnat hamna i engelska West Ham då de erbjöd honom en rekordsumma, sett till klubben, på 16 000 000 pund. Han tackade dock nej till denna möjlighet, och det tror jag inte att han ångrar idag.

09) Neymar har tidigare ställt upp i en drös olika musikvideos, då han är ett stort fan av popmusik. Nu ryktas det om att han jobbar ihop med pojkbandet One Direction för att göra en musikvideo, som han också kallar för ”ett alldeles utmärkt band”.

10) Han gjorde mål i sin första La Liga-match (mot Real Sociedad), likaså gjorde han mål i sin första El Clásico-match. Han gjorde också hattrick i sin första Champions League-match. Inte illa pinkat.

BONUS) När Neymar köptes och anslöt sig till sin nuvarande klubb, Barcelona F.C., kom hela 56 500 gapande fans för att se presentationen av nyförvärvet.

 

Läs även
IFKGoteborgfokus
10 fakta du antagligen inte visste om IFK Göteborg

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar