10 fakta du antagligen inte visste om Niagarafallen

06Kunde ha blivit både nöjespark och cirkus vid fallen…
Vid ett tillfälle, före Goat Island blev en del av ”Niagara Falls State Park”, fanns det förslag på vad ön skulle kunna användas för. En herre vid namn Vanderbilt tyckte att ön skulle nyttjas som en nöjespark, medan en annan herre vid namn P.T. Barnum ville att ön istället skulle användas som en plattform för en cirkus.

07

15 äventyrare sedan 1901…
Totalt har hela femton äventyrare trotsat naturens lagar och åkt ner för Niagarafallens Hästskofall sedan år 1901, som är en av de största vattenfallen. 

niagarafallen3

08Vid ett kort skede slutade vattnet att rinna…
Tro det eller ej, men vattenvallen har under ett skede upphört att rinna helt och hållet. Året var 1848, och vattenflödet upphörde på grund av stora isflak som blockerade vattnet längre upp i floden.

09

Jean Lussier överlevde fallet i en gummiboll…
Den tredje personen att åka ner för fallen var Jean Lussier (se bild nedanför) den 4 juli år 1928. Lussier tog sin chans och lade sig i en gigantisk gummiboll som var kantad med syrefyllda gummirör. Han överlevde mirakulöst fallet och lyckades dessutom tjäna en extra slant genom att sälja delar av bollens gummirör till turister efteråt.

niagarafallen4

010Nästan en garanti att se en regnbåge…
Du är nästan alltid garanterad att se en regnbåge om du är på den kanadensiska sidan av fallen. För att fånga detta vackra fenomen bör du ha kameran redo omkring middagstid fram tills solen går ner.
Läs även
askovaderfokus
10 fakta du antagligen inte visste om åskoväder

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar