10 fakta du antagligen inte visste om nudism

En del slänger av sig byxorna direkt när hen kommer innanför dörren. Andra känner sig obekväma. Likaså är det med nudism, en del älskar känslan av att gå nakna, medan andra inte förstår sig på det alls. Hur man än är så följer här tio fakta du måste känna till om något så missförstått som nudism.


01) Fördomar mot nudiststränder är inget nytt, och en ovetande kan lätt tro att det försiggår många sexuella aktiviteter, partnerbyten och diverse annat av den sexuella naturen där, men sanningen är den att majoriteten av nudiststränder har strikta regler och förbud mot sexuella aktiviteter.

02) Man kan lätt tro att nudism endast är för myndiga, men så är inte fallet. Många nudiststränder uppmuntrar alla att komma som familj. Att ta med barn är inga konstigheter alls, och detta på grund av att det inte finns någon som helst sexuell stimulering hos nudister.

03) Olympiska spelen i antika Grekland utövades helt utan kläder i många grenar.

nudism1

04) När Serena Williams ställde upp med att fotas naken för ESPN:s magasin ”The Body Issue” år 2009 blev det bäst säljande lösnumret någonsin.

05) I den amerikanska staten Oregon klassas nudism som yttrandefrihet, så länge du inte anspelar på sex.

06) Att sova naken är hälsosamt för kvinnor, speciellt när det kommer till den vaginala hygienen, delvis då vaginan blir mindre lättare utsatt för infektioner.

07) En talesman för Margarita Island, Venezuela, påstod en gång att länder som tillåter nudism har mindre sexualbrott. Det finns dock inga studier som stärker henne påstående.

nudism2

08) Enligt studier har amerikanska studenter, både av det manliga och kvinnliga könet, vid något tillfälle skickat en nakenbild på sig själv till någon annan via SMS.

09) I antika Egypten gick barn nakna fram till de var tolv år.

10) Mindre än 2% av japanerna kan tänka sig att klä av sig naken på en nudiststrand. Inget för japaner, med andra ord.

BONUS) År 2010 lyckades 102 britter att ta sig in i Guinness Rekordbok som största grupp att åka berg-och-dalbana nakna.

 

Läs även
sexfokus
10 fakta du antagligen inte visste om sex

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar