10 fakta du antagligen inte visste om Pablo Escobar06För att påverka en lagförändring i Columbia om utlämning sägs Pablo Escobar ha mutat hela den colombianska staten, då han erbjöd sig att betala hela landets statsskuld mot en garanti på att inte bli utlämnad till USA. Det vill kort och gott säga cirka tio miljarder dollar.

07

På toppen av sin karriär inom drogsmuggling kunde han få ut närmare 15 ton av kokain från Columbia, där det mesta till till USA. Snacka om att ha kontakter!

pabloescobar4
08Ungefär tio procent av Pablo Escobars pengar gick helt upp i rök. Detta var dock något han hade med i sina kalkyler, då råttor och andra skadedjur gärna tuggade i sig miljoner och åter miljoner av kartellens sedlar.

09

Under 1980-talet stod Escobars kartell, Medellínkartellen, för cirka 80% av hela kokainförsäljningen i USA. Inte undra på att de hade mycket pengar!

pabloescobar5
010År 1990 sköt Pablo Escobars kartell ner ett flygplan där 110 oskyldiga människor dog. Målet med attacken var att döda presidentkandidaten Cesar Gaviria. Dock fanns inte Gaviria ombord som planerat. Det fick även folk att ändra uppfattning om Escobar, då han hade blivit så maktgalen att han var villig att ta död på 110 oskyldiga människor för att komma åt en enda person.

 

Läs även
elchapofokus
10 fakta du antagligen inte visste om Joaquín “El Chapo” Guzmán

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar