10 fakta du antagligen inte visste om piercingar

Det finns många skäl idag till att man piercar sig. Det kan vara allt från estetiska och sociala till magiska eller medicinska skäl. Klart är i alla fall att det inte är en övergående trend, utan något som hållit i sig rekordlänge. Idag piercar sig fler än någonsin tidigare. Du själv kanske är piercad? Här är tio fakta som du bör känna till om piercingar i all dess form!01Enligt en nyligen gjord studie i England visade det sig att 10% av alla över 16 år hade någon form av piercing – bortsett i öronen. Den absolut vanligaste formen, med en tredjedel av deltagarna, hade en piercing i naveln. Därefter var det också populärt med piercingar i läppen och näsan.

02

Det kanske inte är så svårt att lista ut att den vanligaste form av piercing är i öronen. Men visste du att de äldsta örhängen som har hittats går att datera till 2 500 år f.Kr.?

piercingar1
03Världsrekordet för världens mest piercade kvinna, enligt Guinness Rekordbok, är en skotsk kvinna som har hela 4 225 permanenta piercingar. Stackars han eller hon som får plocka ut alla piercingar när denna kvinnan lämnar jordelivet.

04I Kamasutra finns det beskrivningar av genital piercing, både manliga och kvinnliga, i syfte att uppnå sexuell förbättring.

piercingar3
05På grund av infektioner som kan uppstå efter en piercing får nästan 1% av de som piercar sig uppsöka läkarvård.

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar