Välj en sida

Det finns många skäl idag till att man piercar sig. Det kan vara allt från estetiska och sociala till magiska eller medicinska skäl. Klart är i alla fall att det inte är en övergående trend, utan något som hållit i sig rekordlänge. Idag piercar sig fler än någonsin tidigare. Du själv kanske är piercad? Här är tio fakta som du bör känna till om piercingar i all dess form!

Så vanligt är piercingar bland unga i England…

Enligt en nyligen gjord studie i England visade det sig att 10% av alla över 16 år hade någon form av piercing – bortsett i öronen. Den absolut vanligaste formen, med en tredjedel av deltagarna, hade en piercing i naveln. Därefter var det också populärt med piercingar i läppen och näsan.

Örhängen var populärt tusentals år innan Kristus…

Det kanske inte är så svårt att lista ut att den vanligaste form av piercing är i öronen. Men visste du att de äldsta örhängen som har hittats går att datera till 2 500 år f.Kr.?

Kan du bräcka rekordet…?

Världsrekordet för världens mest piercade kvinna, enligt Guinness Rekordbok, är en skotsk kvinna som har hela 4 225 permanenta piercingar. Stackars han eller hon som får plocka ut alla piercingar när denna kvinnan lämnar jordelivet.

Vågar du tro på detta…?

Kamasutra finns det beskrivningar av genital piercing, både manliga och kvinnliga, i syfte att uppnå sexuell förbättring.

Akta så du inte är en av hundra…

På grund av infektioner som kan uppstå efter en piercing får nästan 1% av de som piercar sig uppsöka läkarvård.

10 fakta du antagligen inte visste om Cosa Nostra

Cosa Nostra (italienska för "vår sak") är en benämning på den sicilianska maffian. Maffian fanns redan i början på 1800-talet och uppstod eventuellt från förmän på stora citronodlingar som drev och utpressade sina godsherrar på pengar. Sicilien har en lång och bred...

10 fakta du antagligen inte visste om siamesiska tvillingar

Siamesiska tvillingar är enäggstvillingar vars kroppar är sammanvuxna sedan graviditeten då det befruktade ägget inte har delats fullständigt till två skilda individer. Fenomenet uppstår en gång på mellan 50 000 och 200 000 födslar, med något högre frekvens i...

10 fakta du antagligen inte visste om klimakteriet

Klimakteriet - övergångsåldern eller perimenopaus (från grekiskans klimakterikos = kritisk) - är den övergångstid som varar något år, då en kvinna övergår från att vara fruktsam till att inte längre få ägglossning, och därmed inte längre kan bli befruktad på den...