10 fakta du antagligen inte visste om piloter

06Kamikazepilot – ett jobb för bara singlar…
Hajimi Fuji
 skrev upp sig på listan för frivillig kamikazepilot, men nekades acceptans eftersom han hade en fru och två små barn. För att hedra hans önskan dränkte hans fru sina två unga tjejer och därefter sig själv. Hajimi flög sedan som kamikazepilot, och mötte sin död den 28 maj 1945.

07

Stridspilot ångrade attack…
En japansk pilot som angrep en stad i Oregon, USA, under andra världskriget återvände 20 år senare för att ge staden sin familjs 400 år gamla släktsvärd, som en symbol för sin ånger.

08Beställde pizza till alla passagerare…
En pilot på ett amerikanskt flygbolag beställde 30 pizzor till sina passagerare, efter att ha upptäckt de skulle vara försenade två timmar på grund av dåligt väder. Pizzorna levererades inom 30 minuter av Domino och fick specialeskort direkt till planet av flygplatspersonalen.

09

Trodde japanerna invaderade Kansas…
Hazel Ying Lee (på bilden nedanför), en kinesisk-amerikansk pilot under andra världskriget, blev tvungen att nödlanda två gånger. Ena landningen ägde rum på ett vetefält i Kansas. En bonde, med en högaffel i handen, jagade henne runt planet medan han ropade till sina grannar att japanerna hade invaderat Kansas.

Charles Lindbergh tjänstgjorde frivilligt…
Den berömda flygaren Charles Lindbergh tjänstgjorde under andra världskriget som en stridsflygare, trots att han fortfarande var civil. Hans andrepilot var känd som ”Fishkiller Miller”, efter att han missat ett mål och istället dödade tusentals närliggande fiskar i en sjö istället.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om flygplan

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar