10 fakta du antagligen inte visste om Disneys Pixar

06Det fattas ett par ballonger i filmen Upp
I filmen Upp (2009) – som handlar om den grinige 78-årige gubben som flyttar sitt hus med hjälp av ballonger, men får oväntat resa tillsammans med den yngre killen Russel – kan vi räkna ihop hela 20 622 bilder som lyfter huset. I verkligheten hade det dock behövts över 12 000 000 heliumfyllda ballonger för att lyfta ett så tungt hus!

07

Fyra filmidéer under ett lunchmöte…
Idéerna för filmatiseringarna och skapandet av filmerna Wall-E, Hitta Nemo, Ett Småkryps Liv och Monsters Inc uppkom på ett och samma lunchmöte. Filmerna utvecklades dock aldrig samtidigt som varandra och släpptes med några års mellanrum.

disneypixar3

08Säkert från jordbävningar och gratis Disney World…
Delar av USA är ofta drabbade av jordbävningar – ibland lite mindre, men ibland även lite större. Om du är anställd hos Pixar kan du dock känna dig lugn, eftersom deras högkvarter är ett av de mest säkra husen vid en jordbävning. Och inte nog med det; alla anställda får också fritt inträde till Disney World – där de får ta med ytterligare tre kompisar!

09

Lampar har större betydelse än vad du kan tänka dig…
Du har nog lagt märke till lampan (bilden nedanför) som alltid dyker upp vid Pixars logotyp? Denna kontorslampa var företagets första animation och kallades för ”Luxo Jr.”. Kortfilmen om Luxo Jr. var den första datoranimerade filmen som fick ett pris, och var nominerad till ”Bästa animerade kortfilm”.

disneypixar4

010I varje Pixar-film kan man se en karaktär från nästkommande film…
Precis som Disney brukar även Pixar Animation Studios visa upp små hintar från sin nästkommande film. Vi låter det vara osagt vilka scener och vilka karaktärer det är, just för att du ska ha något att leta efter när du ser på filmerna!
Läs även
toystoryfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Toy Story-filmerna

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar