10 fakta du antagligen inte visste om Pokémon Go06Hela idén för spelet startade egentligen som ett aprilskämt under år 2014. Det hela som var ett välplanerat skämt mellan de dåvarande cheferna på Nintendo, Pokémon Company och Google Maps ledde egentligen till ett av världens mest nedladdade spel under kortast tid. Aprilskämtet gick under rubriken ”Pokémon Challenge”, och under 24 timmar skulle Google ha placerat ut 150 Pokémonplatser världen över på Google Maps som de lättlurade användarna skulle hitta genom att trycka på dem. Det hela blev ett ambitiöst projekt bland både Pokémon-fans och de som knappt hade en aning om vad ens Pokémon var för något. Inte undra på att det liknande upplägget i slutändan blev ett populärt spel.

07

Spelet kan också användas för ondsinta uppsåt. Enligt en polisrapport från Missouri, USA, ska till exempel fyra ungdomar ha använt sig av geolocation-alternativet för att leta upp offer som de kunde råna, som då givetvis bara sprang runt och letade Pokémons.

pokemongo3
08Appen har avsatt Pokéstops och andra tillhörande ting till spelet till några mycket udda platser. Många har rapporterat kyrkogårdar som en hotspot. Även den australiensiska polisstationen och brittiska MI5 har uppenbarligen fallit offer för denna märkliga funktion.

09

Det florerar rykten om att Pokémon Go och McDonalds kommer att inleda ett samarbete inom kort. Om ryktena stämmer kan du snart slåss mot andra spelare med hela munnen full av pommes frites och hamburgare!

pokemongo4
010När spelet påbörjas för första gången av en användare brukar man få fånga in en Bulbasaur, Charmander eller Squirtle i en form av träning för framtida infångningar. Men om du bara ignorerar den söta lille Pokémonen och istället väljer att vandra iväg, kan du faktiskt fånga in en Pikachu som din första Pokémon istället!

BONUS

Ett armband vid namn Pokémon Go Plus med en liten brosch utvecklad av Nintendo planeras att släppas. Den använder sig av Bluetooth för att meddela bäraren när en Pokémon är i närheten med en lysdiod.

Läs även
pokemonfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Pokémon

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar