10 fakta du antagligen inte visste om Pokémon

De senaste dygnen har till största del bestått av tidningsrubriker gällande Pokémon Go, där både unga och äldre har fått besök av polisen efter märkliga uppföranden. Spelet går ut på att fånga Pokémons i det verkliga livet, och världen över har polisen utfärdat varningar om spelets fara, om man inte är observant på omgivningen. Men Pokémon är inget nytt fenomen direkt, utan har följt med i årtionden! Här är därför tio fakta som du bör känna till om högaktuella Pokémon i all dess form!01Många tror att namnet härstammar från Japan, kanske mest för att det just låter japanskt, men så är inte fallet. Namnet Pokémon är inte japanska på något sätt! Det är egentligen bara en kombination av ”ficka” (pocket) och ”monster” (monster).

02

Ursprungligen var Arcanine avsedd att vara en legendarisk Pokémon. Spelutvecklarna ersatte Arcanine med Moltres innan de släppte spelet, och gjorde istället eldhunden till en standard-Pokémon.

pokemon1
03Även om Munna inte infördes förrän generation fem, refereras det faktiskt till karaktären redan i första spelet! En kvinna som står utanför en bergtunnel i Pokémon Red and Blue och drömmer om en tjock, rosa Pokémon med ett blommönster. Så uppenbarligen är det klart att speltillverkare hade Munna i åtanke även långt tillbaka redan då.

04Azurill är den enda Pokémon som kan ändra sitt kön under utvecklingen. Det finns cirka 25% chans att karaktären kommer att ändra sitt kön och fans har diskuterat huruvida detta beror på att vissa amfibier kan ändra kön, eller att det kan ha embryonala egenskaper som gör att det ännu inte har format sitt kön.

pokemon3
05Rykten florerar om att Ditto var ett misslyckat försök från skaparen att utveckla Mew. Bägge karaktärerna är rosa, väger exakt lika mycket, kan transformeras och kan lära sig alla möjliga drag. Och eftersom vi vet att forskare verkligen försökte skapa en kopia av Mew, verkar inte detta som en bisarr förklaring alls.

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar