Välj en sida

För dig som inte redan visste det är poker en stor grupp av kortspel som alla har ett element av vadslagning. Men det visste du så klart redan, så varför inte istället gå rakt på sak? Här är tio fakta som du bör känna till om poker, om du vill imponera på dina vänner!

Död mans hand…

I poker finns det en hand som kallas för ”död mans hand”, som består av två svarta ess och två svarta åttor. Handen har fått sitt namn då detta var korten som Wild Bill Hickok hade när han blev skjuten i bakhuvudet av Jack McCall. När man spelar med en hand som ser bättre ut än vad den faktiskt är brukar begreppet kallas för ”Anna Kournikova”, efter en kvinnlig tennisstjärna som ansågs vara väldigt vacker av många.

Richard Nixon gjorde sig rik på poker…

Den tidigare amerikanska presidenten Richard Nixon (se bild nedanför) var en utmärkt pokerspelare. Han var så pass bra att hans första kampanj till representanthuset mestadels finansierades av pokervinster från hans tid i flottan.

Från 50 dollar till 5 000 000 dollar…

Den professionella pokerspelaren Tom Dwan började att spela poker online med de 50 dollar som hans pappa hade gett honom i födelsedagspresent. De närmaste 3-4 åren lyckades han med bedriften att omvandla de 50 dollarna till 5 000 000 dollar.

Satsade sin fru…

En annan professionell pokerspelare vid namn Andrei Karpov var så desperat att få stanna kvar i ett pokerspel, att han till slut satsade sin fru som insats när han fick slut på pengar. Han förlorade spelet, och hans fru blev så arg att hon lämnade honom – för vinnaren.

Texas Hold’em i Texas? Icke…

Du kan ironiskt nog inte spela Texas Hold’em i Texas. I huvudsak är pokerrum olagliga i delstaten Texas, med undantag för ett kasino i ett indianreservat, som lyckades hitta ett kryphål i lagboken.

10 fakta du antagligen inte visste om schack

10 fakta du antagligen inte visste om schack

Målet för spelet är att angripa ("schacka") motståndarens kung på ett sådant sätt att kungen inte längre har några regelrätta drag till sitt förfogande. När kungen inte längre har några drag till sitt förfogande innebär det schackmatt och man har förlorat...