Välj en sida

Psykologi är läran om människans beteende, tankar, känslor och samspel med andra människor. Det kan röra sig om forskning kring områden som neuropsykologi, psykoneuroendokrinologi, mänskligt beteende, personlighetsutveckling eller artificiell intelligens. Idag vet vi mer om psykologi än vad vi någonsin vetat tidigare, även om mycket fortfarande är fullt oförklarligt. Här är i alla fall tio fakta om psykologi som du bör känna till!

Håll dina drömmar för dig själv…

Om du berättar om dina målsättningar och drömmar för folk är det mindre sannolikt att de kommer att slå in, då du tappar motivation, har en studie visat.

Därför har man en favoritsång…

Det är med största sannolikhet att din favoritsång är just din favoritsång eftersom du kan associera den med någon emotionell händelse från ditt liv.

Tar tacksamt emot presenter…

En studie har visat att människan blir gladare och mår bättre av att spendera pengar på andra än sig själv. Samma studie har också visat att man blir lyckligare av att spendera pengar på upplevelser än materiella ting.

Fobier finns i ditt DNA…

Enligt en ny undersökning har stora bevis påvisats att fobier ligger programmerat i ditt DNA sedan generationer tillbaka.

Du kanske inte ens finns…

Det finns en sällsynt psykisk störning där människor tror att de är förruttnade, döda eller obefintlig. Kort översatt tror människan att hen egentligen inte existerar.

10 fakta du antagligen inte visste om snor

10 fakta du antagligen inte visste om snor

Snor (nasalt mucus) är det slem som bildas av slemhinnorna i näsan. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter av slem. Vid exempelvis en förkylning kan slemhinnorna bli inflammerade och vätskefyllda (akut rinit), vilket ökar mängden snor markant. Men det...

Notice: Undefined offset: 0 in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-includes/taxonomy.php on line 2078