10 fakta du antagligen inte visste om Rammstein06Innan gruppen grundades arbetade Christoph Schneider som telefoninstallatör. Jag är ganska säker på att han gillar sitt nuvarande jobb bättre. Till Lindemann är mer sportslig av sig, och innan han blev en del av Rammstein deltog han bland annat i ”European Junior Swimming Championships” i Florence 1978. Han var även nominerad till att deltaga i olympiska spelen i Moska 1980, men valde istället att gå andra vägar.

07

Till Lindemann (bilden nedanför) har tidigare berättat att Olli Riedel åter igen nästan blev utsparkad från bandet under sommaren 1999, då han varannan eller var tredje dag kom med ytterligare nya namnförslag till bandet. Schneider har även sagt i en intervju att de ständiga namnförslagen från Riedel var så påfrestande att Schneider nästan lämnade bandet själv.

rammstein3
08Det är mycket om Olli Riedel, men uppenbarligen finns det mycket att säga om honom. Flake och Riedel hamnade i fyllebråk vid ett tillfälle under år 2003, då Riedel seriöst föreslog att de skulle byta namn till ”Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft” (nej, vi hittade inte på detta oerhört långa namn, förslaget var på riktigt).

09

År 1999 valdes Rammstein till ”Best Metal Performance” under den fyrtioandra upplagan av Grammy Awards.

 


010Landers och Lorenz har sedan tidigare spelat i samma band, innan Rammstein grundades. Då i bandet ”Feeling B”.

Läs även
ironmaidenfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Iron Maiden

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar