10 fakta du antagligen inte visste om rödhåriga

Inget är så sexigt som en rödhårig kvinna. Eller, inget är så osexigt som en rödhårig kvinna. Åsikterna går isär totalt hur vi ser på rödhåriga människor, och utan tvekan är det en minoritetsgrupp här i världen. Är du rödhårig? Då kanske du bör känna till lite viktig fakta associerad just till din hårfärg!01) Cirka 1-2% av alla människor som föds idag blir rödhåriga – det vill säga 2100 människor.

02) Under medeltiden trodde man att rödhåriga barn blev till under oheligt sex – eller att kvinnan hade menstruation.

03) Är du en rödtopp och rädd för att åldras? I så fall kan du skatta dig lycklig! Rött hår blir inte till grått lika fort som andra hårfärger nämligen. När man börjat komma upp i ålder tenderar håret först att bli blont – för att sedan övergå till den gråare nyansen.

rodhariga1

04) Enligt sexforskaren Dr. Werner, från Hamburg, har rödhåriga kvinnor mer sex jämfört med de som har andra hårfärger. Han påstår också att kvinnor som färgar håret rött när de är i en relation kan vara ett signalement på att de är missnöjda och letar efter något bättre.

05) Kvinnor med rött hår rapporteras få blåmärken lättare än andra kvinnor med andra hårfärger.

06) Personer med rött hår har dubbelt så stor risk att utveckla Parkinsons sjukdom.

07) Eftersom rödtoppar oftast har tjockare hår än människor med andra hårfärger, har de på så vis också färre hårstrån. Medan blondiner har i genomsnitt 140 000 hårstrån har rödhåriga ”bara” cirka 90 000. Har du räknat dina än?

rodhariga2

08) Adolf Hitler förbjöd äktenskap för rödhåriga, just för att förhindra ”avvikande avkommor”.

09) Under romartiden var de rödhåriga slavarna oftast dyrare än de med en annan hårfärg. Och i gamla Egypten blev de levande begravda som ett offer till guden ”Osiris”.

10) Medan Skottland har den högsta andelen (13%) av rödhåriga, följt av Irland (10%), har USA den största befolkningen av rödtoppar i världen, med mellan 6 000 000 till 18 000 000, vilket motsvarar 2-6% av befolkningen. Det exakta antalet är oklart.

BONUS) Under antika Grekland trodde man att rödhåriga förvandlades till vampyrer under nattens gång.

 

Läs även
vansterhanta-fokus
10 fakta du antagligen inte visste om vänsterhänta

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar