Välj en sida

Inget är så sexigt som en rödhårig kvinna. Eller, inget är så osexigt som en rödhårig kvinna. Åsikterna går isär totalt hur vi ser på rödhåriga människor, och utan tvekan är det en minoritetsgrupp här i världen. Är du rödhårig? Då kanske du bör känna till lite viktig fakta associerad just till din hårfärg!

Den ovanligaste hårfärgen…

Cirka 1-2% av alla människor som föds idag blir rödhåriga – det vill säga 2 på 100 människor.

Trodde barnen blev till under oheliga samlag…

Under medeltiden trodde man att rödhåriga barn blev till under oheligt sex – eller att kvinnan hade menstruation.

Tar längre tid att bli gråhårig…

Är du en rödtopp och rädd för att åldras? I så fall kan du skatta dig lycklig! Rött hår blir inte till grått lika fort som andra hårfärger nämligen. När man börjat komma upp i ålder tenderar håret först att bli blont – för att sedan övergå till den gråare nyansen.

Rött hår resulterar i mer sex, enligt forskare…

Enligt sexforskaren Dr. Werner, från Hamburg, har rödhåriga kvinnor mer sex jämfört med de som har andra hårfärger. Han påstår också att kvinnor som färgar håret rött när de är i en relation kan vara ett signalement på att de är missnöjda och letar efter något bättre.

Lättare för att få blåmärken…

Kvinnor med rött hår rapporteras få blåmärken lättare än andra kvinnor med andra hårfärger.

10 fakta du antagligen inte visste om siamesiska tvillingar

10 fakta du antagligen inte visste om siamesiska tvillingar

Siamesiska tvillingar är enäggstvillingar vars kroppar är sammanvuxna sedan graviditeten då det befruktade ägget inte har delats fullständigt till två skilda individer. Fenomenet uppstår en gång på mellan 50 000 och 200 000 födslar, med något högre frekvens i...

10 fakta du antagligen inte visste om klimakteriet

10 fakta du antagligen inte visste om klimakteriet

Klimakteriet - övergångsåldern eller perimenopaus (från grekiskans klimakterikos = kritisk) - är den övergångstid som varar något år, då en kvinna övergår från att vara fruktsam till att inte längre få ägglossning, och därmed inte längre kan bli befruktad på den...