10 fakta du antagligen inte visste om märkliga sammanträffanden

Det här med sannolikheter och tillfälligheter kan ibland vara näst intill skrämmande – ibland till och med svårt att tro på. Men det vore också konstigt om något sammanträffande aldrig skulle ske, med tanke på hur många sammanträffanden som faktiskt kan ske. Här är tio tillfälligheter som minst sagt gått till historian!01) Av en tillfällighet var ett gift par som fotograferas på samma plats och tid på Disney World 15 år innan de träffades. De var inte ens bosatt i samma land när bilden togs.

02) Flaggorna för Haiti och Lichtenstein blev i princip identiska av en ren slump. Flaggornas likhet upptäcktes inte förrän de två nationerna tävlade mot varandra i OS i Berlin år 1936.

03) I en unik tillfällighet av historia, både John Adams och Thomas Jefferson avled den 4 juli 1826, exakt 50 år på dagen efter undertecknandet av självständighetsförklaringen. Adams sade vid dödsbädden: ”Thomas Jefferson överlever mig” –  utan att veta att Jefferson hade dött bara några timmar tidigare.

Msammantraffande1

04) Det är av ren slump att vi finns på en planet och i en tid då vår stjärna täcks under en total solförmörkelse. Solens avstånd från jorden är 400 gånger månens avstånd, och solens diameter är 400 gånger diametern på månen. På grund av detta sammanträffande upplever vi en total solförmörkelse. Ingen annan känd planet har ett totalt förmörkelse likt oss här på jorden.

05) En 10-årig flicka vid namn Laura Buxton från Blurton, Staffordshire i England släppte en ballong med hennes namn och adress på. Den flög iväg över 22 mil och landade på bakgården av ett hus där det också bodde en 10-årig flicka – som också hette Laura Buxton. Det hela orsakade en enorm förvåning och förvirring mellan de två.

06) 1944, under andra världskriget, skedde en gigantisk tillfällighet, då ett korsord i tidningen Daily Telegraph var tryckt med svar som innehåller alla ”kodnamn” inför operationen ”Dagen D”. Detta fick MI5 i ett rätt ut sagt panikläge och tro att deras invasionsplaner hade avslöjats. Lyckligtvis var allt en ren slump bara.

07) På danska betyder Lego ”leg godt” (”lek väl”). Men att Lego även blir ”Jag sätter ihop” på latin hävdar företaget är en ren slump bara. En ganska kul slump, om inte annat.

Msammantraffande2

08) Ibland kan det där med namn vara roligt, speciellt om de heter något som associeras med sitt yrke. Det här slår nog allt i alla fall! En man vid namn Armand Hammer satt i styrelsen för moderbolaget av ”Arm & Hammer” – och det hela var bara ett sammanträffande.

09) Ordet ”skit” (crap) har sitt ursprung från medeltiden, och det är bara en tillfällighet att den man som massproducerade de första toaletter hette Thomas Crapper.

10) Brittany Murphy dog av lunginflammation (och droger), och likaså hennes make ett år senare. Orsaken till detta sammanträffande är okänd men det tros bero på huset de bodde i.

 

Läs även
dogundersexfokus
10 fakta du antagligen inte visste om människor som dog under sex

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar