10 fakta du antagligen inte visste om Samsung

06Landets största nöjespark…
Från teknik, båtar och vapen till nöjesparker. Samsung äger också landets största nöjesfält via företaget Samsung Construction & Trading. Den välbesökta nöjesparken går under namnet ”Everland”. 

07

Har byggt världens högsta skyskrapa…
Båtar är inte allt av det större slaget som företaget bygger, en stor procentsats av koncernen är också inriktad på byggnads. Bland annat är det Samsung Construction Division som ansvarar för byggandet av världens högsta skyskrapa i Förenade Arabemiraten; Burj Khalifa (828 meter hög (se bild nedanför)). Samma företag har också haft huvudansvaret för byggandet av andra kända skyskrapor, som bland annat Taipei 101 (508 meter hög) och Petronas Towers 2 (451,9 meter höga). 

08Donerar till välgörande ändamål…
Varje år donerar koncernen över 100 000 000 amerikanska dollar till ett icke vinstdrivande medicincenter. Sjukhuset har 1 200 doktorer och 2 300 sjuksköterskor anställda.

09

Deras första mobiltelefon kom 1986…
Företagets första mobila telefon var inte i det vanligaste laget. Den första mobiltelefon som företagets teknikdivision utvecklade var nämligen en biltelefon år 1986 (se bild nedanför). Telefonen blev dock ingen given succé och tampades av problem i form av urusel mottagning och dålig försäljning.

010Sydkoreas största företag…
Företagskoncernen står för cirka 17% av Sydkoreas hela BNP, vilket motsvarar nästan en femtedel.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om Android

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar