10 fakta du antagligen inte visste om sexleksaker

Idag använder sig i princip alla utav någon form av sexleksak – förutom mina föräldrar, som förhoppningsvis inte ens vet vad det är för något. Främsta målgruppen är kvinnor, men fler och fler produkter har under de tio senaste åren även riktat in sig huvudsakligen till män. Med största sannolikhet har du säkert också döpt din vibrator, som du gömt i din byrålåda under en bok. Med detta sagt bjuder vi på tio fakta som du bara måste veta om just sexleksaker!01) Den äldsta dildon som hittills har hittats av arkeologer dateras 30 000 år tillbaka och blev funnen i en tysk grotta. Vad annars? Dildon var utformad som en penis av sten. Uppenbarligen hade kvinnor (eller män?) behov även för 30 000 år sedan.

02) Den första vibratorn – The Tremoussoir – uppfanns i Frankrike redan år 1734 (!). Givetvis var den vid denna tidpunkt dock inte elektriskt driven.

03) Men på tal om elektriskt drivna vibratorer. Den första eldrivna vibratorn uppfanns mer eller mindre av misstag, av Dr. Joseph Mortimer Granville. Tanken var att den egentligen skulle användas som ett muskelavslappnande redskap. Det värsta utav allt var att den vägde över 18 kg och man behövde vara två för att använda den.

sexleksaker11

04) Vibratorer användes ursprungligen bara av läkare för att bota ”hysteri” hos kvinnor. Symptom som ingår var bland annat ångest, sömnlöshet, irritabilitet, nervositet, erotiska fantasier, känslor av tyngd i nedre delen av buken och väta mellan benen. Men det var nog inte bättre före vibratorerna heller. För att bota ”hysteri” hos kvinnor innan vibratorerna fanns masserade man deras klitoris med vegetabilisk olja tills de fick orgasm.

05) Den första vibratorn patenterades dock inte förrän år 1902, av Hamilton Beach. Detta var den femte elektriska uppfinningen som patenterades. De tidigare var en sågmaskin, tekokare, brödrost och bordsfläkt. Men för att vara diskreta marknadsförde de produkterna istället som ”personliga massörer”.

06) Sexleksaker är förbjudna i affärer i Alabama, USA, eftersom det ”det finns ingen grundläggande rättighet för en person att köpa en enhet för att producera orgasm”, enligt biträdande justitiekanslern år 1999. Likaså får du av någon konstig anledning inte heller äga fler än sex dildos i Texas, USA.

07) Enligt studier har hela 52,5% av alla kvinnor över 18 år någon gång använt sig av en sexleksak. Åter igen; mina föräldrar har inte gjort det.

sexleksaker2

08) Enligt andra studier presterar kvinnor bättre i sängen och får hårdare orgasmer om de använder sig av vibratorer på en daglig basis.

09) Andra studier, kanske inte lite oväntade, har visat att kvinnor och män som använder sig utav sexleksaker tar bättre hand om sina vaginala och anala hälsa.

10) Enligt ytterligare en studie tror 37% av kvinnorna att deras älskare känner sig hotade av kvinnans sexleksaker. Män, som fick samma fråga, kände sig bara hotade av sin partners sexleksaker i 70% av fallen. Med andra ord är kvinnorna inte helt ute och cyklar i alla fall.

BONUS) Penisavgjutningar som dildos finns av kända manliga porrstjärnor, som James Deen och Ron Jeremy med fler. Och ja, skulle du vilja ha en gangbang av gruppmedlemmarna i det tyska bandet Rammstein finns det möjlighet till det också – typ. Deras penisar finns nämligen avgjutna och säljs som dildos i flera butiker.

 

Läs även
sexfokus
10 fakta du antagligen inte visste om sex

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar