10 fakta du antagligen inte visste om skjutvapen

Alla dessa skjutvapen är ett växande problem. Och inte minst i USA, men också ett av de mest diskuterande politiska ändamålen. I många stater är det fullt lagligt att bära vapen i USA, vilket många politiker nu vill förbjuda. Mycket tack vare alla dödsskjutningar i skolor och på arbetsplatser som varit. Men hur mycket vet du egentligen om skjutvapen i alla dess former? 01) President Garfields mördare köpte en pistol som han trodde skulle se bra ut på ett museum. Snacka om att planera allt in i minsta detalj.

02) Ryska kosmonauter tar med vapen i rymden för att skydda sig mot björnar om de landar ur kurs när de återvänder till jorden.

03) Staden Kennesaw i Georgien har en lag om att varje hushåll måste äga en pistol. Självklart är detta en gammal lag som mestadels bara ”hängt med” i lagboken utan att ha någon direkt effekt.

skjutvapen2

04) I filmen ”Lord of War” kan du skymta en hel del vapen. Bland annat står 3 000 riktiga AK47:or placerade i filmen. Detta för att de riktiga vapnen var billigare än de harmlösa kopiorna som filmbolaget istället hade kunnat köpa.

05) [RÄTTELSE] I staten Arizona, USA, är det lagligt även för turister att bära vapen, så länge som en del av vapnet eller dess hölster är synligt. Om vapnet ska vara icke-synligt måste man ha ett CCW (Concealed Carry Permit)

06) År 1986 fick du betala totalt femton kossor för en AK 47:a. Idag, 30 år senare, kostar en AK 47:a bara fyra kossor i samma land.

07) Det finns endast en enda legal vapenaffär i hela Mexiko. Kanske svårt att tro med tanke på att landet gränsar till vapenglada USA.

skjutvapen1

08) Nazisterna skapade ett vapen som kallades för ”Gustav-pistolen”, och det är det största vapnet som någonsin har byggts. Vapnet vägde över 1 300 ton och kunde träffa objekt på över 37 kilometers avstånd.

09) Den första revolvern skapades av Samuel Colt när han bara var 16 år gammal.

10) ”Taser” – elpistolen – är en förkortning av ”Thomas A Swift Electric Rifle”.

 

Läs även
reklamfokus
10 fakta du antagligen inte visste om reklam

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar