10 fakta du antagligen inte visste om Skönheten och Odjuret

06Belle läser även en bok om sig själv i en scen…
Har du lagt märke till den scenen där Belle läser en bok tillsammans med bland annat ett får? Lite märkligt kan tyckas att boken faktiskt handlar om henne själv. Eller ja, snarare handlar boken om samma sak som filmen handlar om; nämligen berättelsen om ”Skönheten och Odjuret”.

07

Maurice och hans strumpor…
Minns du Maurice (se bilden nedanför)? Vad som kan tyckas vara lite underhållande är att Maurice aldrig – inte i någon scen – faktiskt har ett par matchande sockar på sig. Med andra ord har han två olikfärgade strumpor på sig i samtliga scener där han är med.

skonhetenodjuret3

08Röstskådespelerskan för Belle grät på riktigt när Belle grät…
Paige O’Hara, som gjorde den amerikanska originalrösten för Belle i filmen, grät faktiskt på riktigt i de scener där Belle grät. Detta eftersom röstskådespelerskan tog rollen på så stort allvar. Snacka om en intensiv inlevelse!

09

Odjuret förblev kallat Odjuret…
På senare tid har det kommit fram till att Odjurets riktiga namn var Prins Adam, men under hela filmen kallas han inte för något annat än just ”Odjuret”, så hans egentliga namn avslöjas aldrig i filmen. Många Disney-fans hävdar dock att Prins Adam är ett felaktigt namn, och att han inte alls heter så egentligen.

skonhetenodjuret4

010Två tidigare filmatiseringsförsök har gjorts…
Disneys variant av filmen hade biopremiär under år 1991, men två försök har tidigare gjorts. Både under 1930– och 1950-talet gjordes två försök att filmatisera den populära sagan, men författarna bakom filmerna ansåg att historien var för utmanande och komplex för att filmatisera.
Läs även
askungenfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Askungen

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar