10 fakta du antagligen inte visste om skulder

06Tio dollar och att vara skuldfri räcker för att tillhöra toppskiktet…!
Om du är helt skuldfri och har en tiodollarssedel nerstoppad i fickan, är du teoretiskt sett rikare än 25% av den amerikanska befolkningen.

07

Stålmagnaten Schwab kunde bränna pengar…
Den amerikanska stålmagnaten Charles M Schwab (se bild nedanför) dog urfattig med en skuld på över 300 000 dollar. Med andra ord hade han lyckats att spendera upp en förmögenhet som i dag skulle vara motsvarande 500 000 000 – 800 000 000 dollar. Hur? Jag upprepar: hur?!

skulder3

08Tack vare spel- och drogskulder hjälper japanska maffian till vid Fukushima…
Den japanska maffian Yakuza har sänt gäldenärer att arbeta i extremt farliga saneringsuppdrag vid kärnreaktorn Fukushima för att betala av sina spel- och drogskulder. De flesta har inte ens rätt utbildning för att göra jobbet, vilket är livsfarligt både för de själva och omgivningen.

09

OS i Montreal skuldsatte staden 30 år framåt…
Olympiska Spelen i Montreal 1976 var en ekonomisk katastrof för staden, som stod i skuld 30 år framåt i tiden efter att spelen hade avslutats. Det var först i december år 2006 som kostnaderna slutligen hade betalats in.

skulder4

010Mark Twain betalade tillbaka skuld – trots att han inte behövde…
Författaren Mark Twain betalde tillbaka sin konkursfordringsägare i sin helhet, även om han inte hade någon juridisk skyldighet att göra så. Mark Twain säger själv att han inte är någon affärsman, men stoltheten att göra rätt för sig är viktigt.Läs även
kreditkortfokus
10 fakta du antagligen inte visste om kreditkort

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar