10 fakta du antagligen inte visste om Skype

Det svenskutvecklade Skype köptes upp av mjukvarujätten Microsoft den 10 maj 2011 för hiskeliga 8,5 miljarder dollar. Idag har Skype cirka 300 000 000 aktiva användare världen över, och växer dagligen. Därför tycker vi på 10fakta.se att det är hög tid att bjuda på lite fakta om den svenskutvecklade programvaran!01) Ett av projektets ursprungliga namn var ”Sky peer-to-peer”, som då förkortades till ”Skyper”. Några av de hithörande domännamnen runt ”Skyper” var dock redan tagna. Genom att man tog bort det avslutande ”r”-et blev titeln ”Skype” kvar, för vilken det fanns tillgängliga domännamn. Och därav kom namnet till. Men nu har du fått en liten historia om vad namnet åtminstone står för.

02) Skype har sammanlagt laddats ner över en miljard gånger till mobila enheter världen över. 500 000 000 installationer har dessutom skett via Google Play.

03) Fram till den 12 januari i år hade det totalt ringts över två biljarder minuter via appen.

skype1

04) Hela 32% av den brittiska befolkningen mellan 11-16 år använder Skype minst en gång i veckan.

05) Inte bara Microsoft är snåla. Cirka 44% av Skype-divisionens sammanlagda mängd anställda är placerade i Tallin och Tartu, Estland – just för att arbetskraften är avsevärt billigare i baltländerna.

06) Skype kan översätta pågående samtal till hela sju olika språk (mandarin, engelska, franska, tyska, italienska, spanska och portugisiska)!

07) Hela 50% av den irländska kommunikationen i form av text sker genom applikationen Skype.

skype2

08) Hela 17% av de vuxna internetanvändarna har ett Skypekonto – aktivt eller ej.

09) I snitt drar ett videosamtal mellan två mobila enheter cirka 30 MB av data i trafikmängd. Det kanske är något att tänka på när du inte är inkopplad till något Wifi.

10) Man räknar på att Skype kostar mobiloperatörer cirka 100 000 000 dollar varje dag världen över, tack vare den fria kommunikationen.

BONUS) Skype har ungefär lika många registrerade användare i Kina som de har totalt med användare på Android-enheter världen över (100 000 000).

 

Läs även
microsoftfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Microsoft

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar