10 fakta du antagligen inte visste om Snapchat

Snapchat är en fotodelnings- och multimediaapp för smartphones, skapad av Evan Spiegel, Bobby Murphy och Reggie Brown när de var studenter på Stanford University. Användare kan ta bilder eller spela in videoklipp och sedan lägga på filter, stickers, text eller rita på dem. Dessa kallas ”snaps” och kan sedan skickas till vänner eller läggas upp på användarens ”story”. Användaren kan välja hur länge mottagare kan visa deras snaps, mellan 1 och 10 sekunder, varefter bilden försvinner från mottagarens skärm såvida denna inte valt att ta en skärmdump. Här är tio fakta som du bör känna till om den app som har lyckats locka främst yngre människor världen över till att skicka bilder och filmer!


01Varje dag loggar det in cirka 150 000 000 aktiva användare på Snapchat. Och det märks tydligt att appen är som allra populärast i norra Amerika, då Kanada och USA står för hela 60 000 000 av dessa 150 000 000 dagliga användarna. Cirka 50 000 000 av de dagliga användarna kommer från Europa.

02

Cirka 60% av alla aktiva användare på Snapchat delar dagligen något innehåll från sitt konto.

snapchat1
03I en undersökning visade det sig att hela 35% av alla tillfrågade medlemmar använder Snapchat just för att innehållet försvinner efter en tid. 30% svarade också att de använder sig utav appen just för att deras föräldrar inte gör det. 11% svarade också att de vid något tillfälle har kollat sin Snapchat samtidigt som de kör bil.

04

Varje sekund delas det cirka 9 000 foton via appen. Och inte nog med detta; totalt sett har videos i appen över tio miljarder visningar under en enda dag!

snapchat2
05Nästan hälften av alla registrerade användare, 45%, publicerar någonting åtminstone en gång i veckan. 54% av alla användare loggar också in på sin Snapchat dagligen.

 
Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar