10 fakta du antagligen inte visste om snarkning

06Kan leda till utveckling av diabetes typ 2…
Under 2002 genomfördes en studie som fastslog att snarkande och diabetes typ 2 hade en gemensam nämnare. Men för att utveckla diabetes på grund av att snarka framgick det också i studien att kroppsvikten spelade en stor roll.

07

Kan även leda till högt blodtryck och hjärtsjukdomar…
Personer som snarkar regelbundet är fem gånger mer benägna att utveckla högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar jämfört med de personer som bara snarkar ibland.

snarkning3

08Sannolikt att man går upp lättare i vikt…
Människor som snarkar är mer benägna att gå upp i vikt. Det är dock påvisat att det inte är nödvändigt att man behöver gå upp i vikt just på grund av att man snarkar – men det är mer sannolikt att man gör det.

09

Kan jämföras med en tryckluftsborr…
Ett snarkande ljud motsvarar det ljud som skapas av en tryckluftsborr. Ljudet brukar i regel variera mellan 50 till 100 dB.

snarkning4

010Droger och alkohol en stor bandit till att framkalla snarkande…
När halsmusklerna blir alltför avslappnade kan det leda till snarkning. Lugnande medel, droger och alkohol är oftast de som bär skulden för ett högljutt snarkande. Dessa ämnen kan antingen leda till att dra tillbaka tungan i halsen eller till slappare halsmuskler – eller bägge delarna. Oavsett vad, kommer det att leda till snarkning.
Läs även
sovamiddagfokus
10 fakta du antagligen inte visste om att sova middag

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar