10 fakta du antagligen inte visste om spermier06Vatten kombinerat med bra kost ger starka spermier…
Spermier och kvaliteten kan påverkas i hög grad av en mans matvanor. Livsmedel som kommer att ge dig mer levande, hälsosammare, muskulösare, gladare och mer robusta spermier inkluderar bland annat ostron, bananer, valnötter, sparris, vitlök, magert nötkött och choklad. Det är också viktigt att dricka mycket vatten.

07

Kockar använder gärna din spermie för matlagning…
Visst tusan finns det också de kockar som använder spermier till matlagning. Åtminstone en – Fotie Photenhauer. Herr Photenhauer har också släppt en bok med många goda (?) recept, innehållande just spermier – “Natural Harvest: a collection of semen-based recipes”. Om du känner dig sugen på att beställa kokboken kan du göra det HÄR (extern länk). Själv skulle jag helst inte vilja äta någonting skapat honom.

sperma2

08BMI lägre än 25 rekommenderas…
Om din BMI är över 25 kommer dina ’naturliga simmare’ med största sannolikhet att vara långsammare, färre och mindre kapabla till att vinna en guldmedaljen till ägget, jämfört med en man som har ett BMI lägre än 25.

09

Bara en tiondel av din spermie är ’normal’…
Majoriteten av en mans spermier – närmare 90% – är onormalt utvecklade, vilket kan betyda att de har två huvuden eller två svansar. Ibland kan även storleken på huvudet variera till att vara enorma eller jättesmå.

spermier4

010Inte alla knivar i lådan…
Bara var femte spermie har förståndet att simma mot ägget. Resterande kommer bara att simma runt i cirklar. Så, inte nog med att männens spermier till största del är onormalt utvecklade, de är uppenbarligen lite dumma också.

BONUS

Det kvinnliga och det manliga spermierna har olika egenskaper…
En spermie av det manliga könet bär kromosom “X”, medan en spermie av det kvinnliga könet bär kromosomen “Y”. De med kromosom “X” brukar i regel simma snabbare, medan de med kromosom “Y” vanligtvis brukar vara tåligare.

Läs även
kometerfokus
10 fakta du antagligen inte visste om kometer

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar