Välj en sida

Star Trek, skapad av Gene Roddenberry, har mer eller mindre blivit kultförklarad världen över. Mässor, klubbar och andra aktiviteter dedikerat till Star Trek hör till vardagen för många av fansen. Den 8 september 1966 sändes det första avsnittet i amerikansk TV som kom att förändra hela science fiction-genren. Här är tio fakta som du antagligen inte visste om Star Trek, om du inte är det mest inbitna Star Trek-fanet då.

Löjtnant Frihet…

Löjtnant Uhuras namn betyder egentligen ”frihet” på swahili.

Luther King övertalade Nichelle Nichols…

Och på tal om Löjtnant Uhura; det var faktiskt Martin Luther King Jr som övertalade skådespelaren, Nichelle Nichols (på bilden nedan), att inte lämna serien Star Trek: The Original Series.

Fick namnet efter ett stort fan…

Karaktären Geordi La Forge från Star Wars: The Next Generation var döpt efter George La Forge, ett enormt Star Trek-fan. George La Forge hade muskeldystrofi och avled år 1975.

NBC ville göra sig av med Spock…

Vid ett tillfälle ska NBC ha tillfrågat Gene Roddenberry att göra sig av med ”killen med de spetsiga öronen” i serien. Detta ska ha varit för att TV-bolaget var oroliga för hans ”sataniska” utseende. Lyckligtvis vägrade Roddenberry att göra sig av med Spock.

Skulle se ut som en insekt…

Borg var ursprungligen konceptritad som en insektsliknande karaktär, men tack vare budgetrestriktioner fick han den form som han idag är känd för.

10 fakta du antagligen inte visste om Steven Spielberg

10 fakta du antagligen inte visste om Steven Spielberg

Den flerfaldiga Oscar-belönade Steven Spielberg är onekligen en av våra största regissörer genom tiderna. I sitt bagage bär han storfilmer som E.T., Hajen, Schindlers List, Jurassic Park, Indiana Jones, Närkontakt av Tredje Graden med många, många fler. Listan hade...