10 fakta du antagligen inte visste om Steve Jobs

I många ögon är han en allsmäktig Gud. I andras ögon är han en riktig skitstövel. Hur åsikterna än går isär så har han onekligen lämnat jordelivet med ett stort avtryck i allas vår vardag. Här är tio fakta om en av mänsklighetens mäktigaste män inom tekniken någonsin.

01) Steve Jobs var adopterad. Hans riktiga pappa hette Abdulfattah Jandali, en syrisk muslim.

02) Till skillnad från Bill Gates har Steve Jobs aldrig skrivit en rad programmeringskod på egen hand.

03) Steve Jobs var dyslektiker.

stevejobs1

04) Har du tänkt på att alla klockor visar 9:41 på bilder av iPhone-telefonen i Apples reklamer? Anledningen är att det var just det klockslag som Steve Jobs utannonserade och avslöjade den första iPhone-telefonen år 2007.

05) När den första prototypmodellen av iPod visades för Steve Jobs släppte han ner den i ett akvarium – detta för att visa sina medarbetare att bubblorna representerade tom yta och att den kunde bli mindre.

06) En sekreterare anställd hos Apple blev en gång försenad till arbetet. När hon förklarade att hon var sen på grund av att bilen inte hade startat fick hon i sin hand ett par nycklar senare på dagen – till en sprillans ny Jaguar. ”Här får du, kom inte sent igen”, ska Steve Jobs ha sagt till henne.

07) Steve Jobs trodde att vegandieten skulle eliminera hans behov av att duscha. Hur han luktade vill jag inte ens föreställa mig.

stevejobs2

08) Steve Jobs tackade nej till en levertransplantation från nuvarande CEO på Apple, Tim Cook, två år före Steve gick bort i sviterna av cancer.

09) Herr Jobs ligger begravd på en omärkt begravningsplats. Anledningarna sägs vara många, men främst för att inte skapa hysteri på kyrkogården.

10) När alla anställda på Apple fick ett anställningsnummer blev Steve Jobs förnärmad när Wozniak fick nummer ett och Jobs bara nummer två. Han tyckte då inte att han skulle vara nummer två och bytte ut sitt nummer till nummer noll istället.

BONUS) Steve Jobs avsade sig föräldraskapet för sin förstfödde dotter, Lisa. Han hävdade bestämt att han var steril.

 

Läs även
billgatesfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Bill Gates

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar