10 fakta du antagligen inte visste om några storföretag

Många har företag, en del lyckas bra, en del lyckas lite sämre. Andra lyckas lite för bra och skapar ett varumärke känt över hela världen. Här är tio fakta som du bör känna till om några av världens största företag.  

01) Den amerikanska motsvarigheten till Ullareds Gekås, Wal-Mart, omsätter i snitt 1,8 miljarder dollar – varje timma!

02) Det ligger faktiskt en tanke bakom kaffekedjan Starbucks runda bord. Anledningen till att de är runda är för att ensamsittande kaffesörplare ska känna sig mindre ensamma.

03) Var tionde europé sover gott om nätterna i en Ikea-säng.

nagrastorforetag1

04) Serietidningsbolaget Marvel Comics, som bland annat ligger bakom Spindelmannen, Thor, Den Gröna Lantern med många fler, ägde en gång i tiden rättigheterna till ordet ”zombie”.

05) 94% av världens befolkning är bekant med Coca-Colas logotyp.

06) Den amerikanska kedjan Taco Bell, som är inspirerad av mexikansk mat, floppade totalt i Mexiko. Detta för att mexikanerna blev förvirrade av den amerikaniserade maten.

07) Från första början hette Google egentligen BackRub. Vi håller väl alla med om att Google klingar bättre, va?

nagrastorforetag2

08) Alla anställda på Amazon.com måste arbeta på kundtjänstavdelningen en dag om året för att lättare förstå kunderna och kundtjänstarbetarnas jobb, oavsett vad din befattning är. Även den verkställande direktören gör detta.

09) Victoria´s Secret är den mest följda återförsäljaren på Instagram. Gissningsvis av både modeintresserade och perversa män.

10) Rubiks Kub är den bäst säljande produkten genom tiderna. iPhone ligger tätt efter på en andra plats. Vad hade du valt?

BONUS) En genomsnittlig smarttelefonanvändare kollar sin Facebook 14 gånger per dygn.

 

Läs även
markligalagar1
10 fakta du antagligen inte visste om märkliga lagar

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar