10 fakta du antagligen inte visste om stormarknader

06I Nederländerna kan maten bli gratis, om du har lite tur…
En snabbköpskedja i Nederländerna har som policy att om alla köer har fyra personer eller fler i sig och alla kassor inte är öppna ännu, får du din mat helt gratis.

07

Förbjudet att ha öppet under Thanksgiving…
Det är strikt mot lagen för stormarknader, varuhus och andra stora butiker i Rhode Island, USA, och Massachusetts att vara öppena på Thanksgiving (även känt som ”tacksägelsedagen” på svenska).

stormarknader3

08Ny trend i Europa…
I flera europeiska länder har det under senare år blivit populärt med speciella varuhus, som erbjuder ”skadade produkter” för de mindre lyckligt lottade till en billigare peng. För att få sälja skadade produkter får dock produkten i sig inte vara skadad. Oftast rör det sig om kartonger som har blivit skadade, vilket gör att stora affärer inte kan sälja dem.

09

Alla bananer vi köper är från en mutant bananplanta…
Vilda bananer har frön i sig (se bild nedanför), och de som vi vanligen finner på stormarknader är egentligen sterila kloner av en mutant bananplanta som uppkom redan under år 1836.

stormarknader4

010Att självskanna är långt från nytt…
Självskanningssystem
är egentligen ingen nyhet, även om det har blivit introducerat i Sverige först under 2000-talet. En schweizisk butikskedja vid namn Migros introducerade nämligen detta redan 1965.
Läs även
icafokus
10 fakta du antagligen inte visste om ICA

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar