10 fakta du antagligen inte visste om Sydney

06Törstig cricketspelare…
Under perioden då David Boon spelade cricket för Australien, sägs det att han konsumerade hela 52 burkar med öl på ett flyg mellan Sydney och London år 1989

07

De mest märkliga traditionerna…
I Sydney har de en årlig modeuppvisning med ankor. Om du tycker att det här låter märkligt ska du också veta att de har en årlig festival som går under namnet ”The Festival of Dangerous Ideas” (festivalen med farliga idéer, lätt översatt). 

08Problem på sockerodlingarna…
För att förhindra lokala djurarter från att äta sockerrör, utvecklade University of Sydney en korv som kombinerar köttets kött med en illamående-inducerande kemikalie.

09

Galen idé slutade galet…
Under år 2010 försökte en grupp på fyra män åka jetski från London till Sydney (31 000 km). De nådde Grekland (8 000 km) innan de åkte in i dåligt väder på Medelhavet och fick sina jetskis nedsänkta i havet, vilket ledde till att de fick ringa Greklands kustbevakning, som snabbt kom till undsättning.

Lönsamt att vara politiker…
Om ett politiskt parti får mer än 4% av de totala första preferensrösterna i en division, stat eller territorium, får kandidaten eller partiet 2,48 dollar per röst.




Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om Australien

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar