10 fakta du antagligen inte visste om tatueringar (del 2)06Från mitten av 1700-talet till början av 1900-talet var tatueringar särskilt populärt bland engelska och ryska kungligheter. De var så dyra att bara de rika hade råd dem. När tatueringar blev billigare, började de anses som ”trashy”, tills tatueringsrenässansen i mitten av nittonhundratalet.

07

Rockstjärnan Tommy Lee (se bild nedan) tog sig en plats i Guinness rekordbok år 2007 när han blev den första människan att bli tatuerad i luften under en privat flygning till Miami.

tatueringar2-6
08Även om många gängmedlemmar världen har en ”hedervärd ” tatuering av deras tillhörighet någonstans på kroppen, går titeln för den mest kända kriminella grupp som bär tatueringar till den japanska maffian, Yakuza. Dess medlemmar bär intrikata och traditionella mönster över hela kroppen i form av en kostym, för att de ska kunna dölja alla sina tatueringar med hjälp av kläder om så skulle behövas.

09

Även om de officiella medicinska kretsarna hävdar att HIV rent hypotetiskt skulle kunna spridas genom tatueringspraxis, finns det inga rapporterade fall av sjukdomen som har överförts via tatueringsstudier.

tatueringar2-7
010Efter att Charles Lindbergh blev kidnappad år 1932 var det många föräldrar över hela USA som lät tatuera sina barn, så de kunde identifiera dem, utifall de skulle bli kidnappade eller mördade.

Läs även
tatueringarfokus
10 fakta du antagligen inte visste om tatueringar (del 1)

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar