10 fakta du antagligen inte visste om Thailand (del 1)

Thailand är ett drömresmål för många svenskar och det är lätt att förstå varför. God mat och dryck, värme, äventyr och nästan alltid ett vänligt bemötande av detta trevliga folk. Någon mer som blir sugen på en pad thai och en iskall Singha?

Här kommer tio fakta du antagligen inte visste om det asiatiska semesterparadiset Thailand!

01) I Thailand så är det straffbart att lämna sin bostad utan underkläder. Du kan även hamna i trubbel när du kör bil utan någon klädsel på överkroppen.

02) I provinsen Kanchanaburi i Thailand bor världens minsta fladdermus, trynfladdermusen. Den lever i grottor och blir oftast inte längre än tre centimeter och har en blygsam vikt på ungefär två gram.

03) Fram till år 1939 så hette Thailand egentligen Siam. Kattrasen siames och termen siamesiska tvillingar härstammar ifrån Siam.

LaVoixClitter7weeks1

04) Thailand är det enda landet i Sydostasien som aldrig har koloniserats av en europeisk nation.

05) En tiondel av alla djurarter som existerar på jorden återfinns i Thailand.

06) För hundra år sedan levde det ungefär 100 000 elefanter i Thailand, idag finns det knappt 5000 kvar. Man räknar med att antalet elefanter i Thailand minskar med ca 3% per år.

07) Varje år sedan 1988 hålls det en festival för aporna i provinsen Lopburi i Thailand. På denna konstiga festival samlas tusentals människor i templet Phra Prang Sam Yot för att se på när aporna äter tonvis med frukt och grönsaker. Festivalen är lokalbefolkningens sätt att tacka aporna för alla turisterna som kommer dit för deras skull.

monkey-buffet-festival-frui

08) Thailands kustlinje är hela 320 mil lång, snacka om att man kan gå långa strandpromenader!

09) Ungefär 20 % av allt ris som odlas kommer ifrån Thailand.

10) I Thailand finns det hela 1430 öar! Phi Phi-öarna är ett otroligt populärt resmål för turister. Sedan tsunamikatastrofen år 2004 har priserna stigit kraftigt på dessa öar. Det var även här som filmen ”The Beach” spelades in.

 

Läs även
kubafokus
10 fakta du antagligen inte visste om Kuba

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar