10 fakta du antagligen inte visste om Tokyo

06Tokyoborna brinner för teknikutvecklingen…
Ett av Tokyobornas stora kännetecken är deras stora teknikintresse, vilket staden stödjer helhjärtat. Förutom att de allmänna toaletterna ofta är högteknologiska finns det även en stor skyskrapa som talar om – med hjälp av lampor – om du bör ta med dig ett paraply eller inte när du ska gå ut. Smidigt, va?

07

Universitet i Tokyo tar hologramtekniken till en helt ny nivå…
”University of Tokyo” utvecklar i skrivande stund ett taktilt hologramsystem. Med andra ord, de skapar ett hologram som du inte bara kan se – utan även röra och känna.

tokyo3

081,2 miljarder trafikanter per år…
45 av 51 av de mest trafikerade tågstationerna är belagda i Japan. Och världens absolut mest trafikerade tågstation hittar vi i Tokyo. Stationen, som går under namnet Tokyo’s Shinjuku Station, har cirka 1 200 000 000 trafikanter årligen.

09

Den sämsta tiden för en jordbävning…
Den första september år 1923 var det en massiv jordbävning i Tokyo. Oturligt nog inträffade jordbävningen under lunchtid, vilket resulterade i att många byggnader och lägenheter fattade eld från köksspisen. Det hela resulterade i att cirka 100 000 Tokyobor miste livet.

tokyo4

010Här kan man tjäna pengar på allt…
Staden har gjort sig känd för många udda saker, och Tokyoborna är inte rädda för att prova på nya ting. Nu kan du till och med betala en guide som tar med dina gosedjur på en sightseeing i staden – utan att du själv behöver följa med. Självklart inkluderas fotande i priset!
Läs även
dubaifokus
10 fakta du antagligen inte visste om Dubai

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar