Välj en sida

1995 hade den datoranimerade långfilmen Toy Story biopremiär, och att säga att filmen tog publiken med storm är nog en underdrift. Därefter har vi kunnat avnjuta ytterligare två uppföljare, och ganska nyligen utannonserade även Disney och Pixar att en fjärde film ligger under utveckling, som kommer att släppas 2018. Tills dess bjuder vi på tio fakta som du bör känna till om Woody och gänget!

Långa produktionstider…

Att Toy Story-filmerna tog lång tid att producera är det ingen fråga om. När Pixar producerade som mest lyckades de få ihop 3,5 minuter på en hel vecka.

Buzz kunde ha spelats av Jim Carrey…

Från början ville Tim Allen och Pixar att Jim Carrey skulle göra röstskådespelet för Buzz Lightyear, men den budget som de hade blivit tilldelade räckte aldrig till för att täcka Jim Carreys lön.

Ångrade sig efteråt…

Även Billy Crystal blev tillfrågad att göra Buzz Lightyears röst, men tackade nej. Billy har efteråt sagt i en intervju efter att filmen haft premiär att det var hans livs största misstag.

Lyckligtvis ändrades namnen…

Till en början var inte namnet för filmen helt självklart, utan skulle egentligen ha gått under titeln You Are a Toy. Likaså skulle Buzz Lightyear egentligen ha kallats för Lunar Larry.

Hasbro satte ner foten…

Leksaksföretaget Hasbro förbjöd Pixar att animera den nyutkomna GI Joe-leksaken när de fick höra att han skulle sprängas i luften av grannpojken Sid, som det var tänkt från början. Istället valde Pixar att animera de gröna små soldaterna.

10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien Seinfeld

10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien Seinfeld

Seinfeld är en amerikansk situationskomedi, skapad av Larry David och huvudrollsinnehavaren Jerry Seinfeld. Serien sändes mellan 1989 och 1998. Totalt producerades 180 avsnitt, uppdelade på nio säsonger. Serien blev en av de populäraste någonsin, både i USA och i...

10 fakta du antagligen inte visste om Nyckeln till Frihet

10 fakta du antagligen inte visste om Nyckeln till Frihet

Nyckeln till Frihet är enligt IMDb klassad som världens bästa film genom tiderna, med ett toppbetyg på 9,3 - vilket ingen annan film når upp till! Filmen är från 1994 och handlar om Andy Dufresne, en tystlåten och ambitiös man med en lysande karriär som bankman. När...