10 fakta du antagligen inte visste om Twitter

De sociala nätverken tar mer eller mindre över våra liv. Människan är beroende och nya trender skapas hela tiden tack vare sociala nätverk. Vi har fått en enorm spridning av världshändelser och är mer medvetna om vad som händer runt oss. Twitter är en del av allt detta, och här är tio fakta som du antagligen inte visste om det sociala nätverket.

01) När Twitter lanserades hette det från början ”Twittr”, men kom på senare år att bli vad det är idag – ”Twitter”.

02) Det tog tre år, två månader och en dag att komma upp i en miljard ”tweets”. Idag tar det bara en vecka att nå samma resultat. Snacka om explosionsartad expandering.

03) En ”medel-twittrare” har ”tweetat” ungefär 307 gånger och har cirka 126 följare.

twitter1

04) Barack Obama har gjort den ”tweet” som flest användare åter-”tweetat”, över hela 800,000 ”retweets” fick hans inlägg.

05) Eftersom Twitter aldrig vuxit sig så stort i Sverige som det är världen över kan det vara svårt att förstå hur stort det faktiskt är, men hela 32% av alla internetanvändare använder sig av Twitter.

06) År 2012 registrerade sig cirka en miljon användare varje dag.

07) Lady Gaga, Justin Bieber och Katy Perry har tillsammans fler Twitter-följare än vad Tyskland, Turkiet, Sydafrika, Kanada, Argentina och Egypten har invånare tillsammans. Inte undra på att artisterna alltid toppar musiklistorna.

twitter2

08) 60% av Twitters användare är av det kvinnliga könet.

09) 40% av de registrerade användarna på Twitter har aldrig sänt ett enda ”tweet”.

10) McDonalds har anställt tio personer som endast tillhandahåller företagets Twitter-konto. Snacka om drömjobb.

Bonus) Twitter är nu värt cirka 11 miljarder dollar.

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar