10 fakta du antagligen inte visste om vattenmeloner

06Kan hålla sig färska länge…
Du har antagligen märkt av att frukten blir dålig ganska fort. Men i själva verket kan de hålla sig färska i månader – om de bara förvaras i rätt temperatur och miljö

07

Gör dig mätt…
Den höga vattenhalten (på hela 91%) och den subtila smaken hos vattenmelon innebär att du kan äta en hel del på en gång. Samtidigt är det riktigt mättande! Kroppen suger upp fruktens energigivande vatten och omsätter det omedelbart. Det spolar dessutom urinblåsan och njurarna rena, vilket ger dig en fantastisk utstrålning. Du kan dock komma att upptäcka att du behöver gå på toaletten oftare. Vattenmelon har en välkommen vätskedrivande effekt som motverkar vattenansamlingar i kroppen, ungefär som öl.

08Förebygger kramper…
Vattenmelon – liksom gurkor – har en bevisad förmåga att lindra mensvärk. Eftersom båda dessa livsmedel är vätskedrivande spolar de ut gifter och slaggprodukter från muskelvävnaderna så att du vaknar upp mindre ofta med kramp på natten, om detta är något du ofta lider av.

09

Rena rama hjärtmedicinen…
Ny forskning har påvisat att vattenmelon kan minska risken för hjärtproblem. I en studie från år 2014 fick överviktiga vuxna äta vattenmelon varje dag, och som följd sjönk deras blodtryck kraftigt. Resultaten tyder på att vattenmelon stöder hjärtat när människor utsätts för stressande situationerCitrullin är den aminosyra vi har att tacka för dessa underbara effekter.

En stor släkt…
Det finns mer än 1 200 (!) olika sorters vattenmelon. De varierar i allt från storlek och färg till form och smak
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om jordgubbar

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar