10 fakta du antagligen inte visste om The Wolf of Wall Street

När filmen ”The Wolf of Wall Street” hade biopremiär 2013 (2014 i Sverige), med Leonardo DiCaprio spelandes Jordan Belfort, blev det omedelbart en riktig kassako. Filmen är baserad på Jordans självbiografi och bygger på verkliga händelser. Jordan förlorar jobbet under ”svarta måndagen” och startar en mäklarfirma, Stratton-Oakmont. Han tjänar miljoner på kort tid och det tar inte lång tid innan firman hamnar under FBI:s radar.

Här är tio fakta om succéfilmen som du måste veta!

01) Scener där det snortades kokain var det gott om i The Wolf of Wall Street, men i själva verket var det egentligen krossad C-vitamin som de drog upp i näsan. Och C-vitamin ska ju vara nyttigt till skillnad från kokain.

02) Margot Robbie har i en intervju sagt att sexscenen med Leonardo DiCaprio var extremt obekväm. Inte på grund av DiCaprio, utan snarare den obekvämlighet som uppstod när de skulle spela in sexscenen på en stor hög med pengar. Kanterna på fejkpengarna var väldigt vassa, vilket slutade i mängder av papercuts.

03) Majoriteten av filmen var improviserad, detta uppmuntrades också väldigt mycket av Martin Scorsese.

TWoWS1

04) En av Jonah Hills största drömmar var att få jobba ihop med Martin Scorsese och gick därför med på minimilönen som var på 60,000 dollar.

05) Ordet ”fuck” och i alla dess olika böjelser används 569 gånger. Detta gör The Wolf of Wall Street till den långfilm där ordet används som mest.

06) Utöver ”fuck” används svordomar totalt 680 gånger i The Wolf of Wall Street. Kanske ingen film ditt tonårsbarn ska titta på med andra ord.

07) I ytterligare en tidigare intervju med Margot Robbie berättar hon om problemen som uppstod i sexscenen mellan karaktärerna Jordan och Naomi. Hunden som i filmen hoppar upp och biter DiCaprio ständigt hade i verkligheten problem med att hoppa upp på sängen. Därför fick de lägga hundgodis och kyckling mellan hans tår för att hunden skulle bli motiverad till att hoppa upp och nafsa och slafsa.

TWoWS2

08) Många av alla de börsmäklare som var med i filmen har jobbat, eller gör än idag, som börsmäklare på riktigt. Vissa av dem hade till och med varit anställda på företaget Stratton-Oakmont, firman som filmen utspelar sig om.

09) I en scen där Margot Robbie örfilar Leonardo DiCaprio råkade hon slå väldigt mycket hårdare än tänkt. Själv säger hon att hon var i andra tankar och inte riktigt vet varför det blev så hårt. Efteråt var hon dock rädd över att DiCaprio skulle stämma henne. Hon bad om ursäkt och det visade sig att han mer var imponerad av hennes skådespeleri.

10) När Jordan Belfort pratar med FBI-agenten på yachten räcker han över en lista över gästerna på bröllopet. De namn som fanns på listan var i själva verket medarbetarna från filminspelningen.

 

Läs även
StarWarsVIITFA-fokus
10 fakta du antagligen inte visste om Star Wars VII: The Force Awakens

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar