10 fakta du antagligen inte visste om World of Warcraft

World of Warcraft, ofta förkortat WoW, är ett MMORPG utvecklat av Blizzard Entertainment som väckt stor popularitet världen över, främst i Amerika och Europa. Spelet tillkännagavs den 2 september 2001 och lanserades den 23 november år 2004. Lanseringen skedde under tioårsjubileet av Warcraft-universumet. WoW har, sen originalspelet, genomgått stora förändringar via sina stora expansioner. Genom åren har nya raser, klasser och zoner tillkommit, och maxnivån för karaktärerna har höjts gång på gång. Än idag är spelet ett av de mest populära MMORPG som finns, och med det sagt bjuder vi här på tio fakta som du kanske inte visste om Azeroths värld.01Uppenbarligen föredrar de flesta att leta efter koppar-, silver- och guldtackor, då ”mining” är den absolut mest populära attribut i Azeroth. Detta med hela 35,8% av alla attributen. Samtidigt är ”inscription” den minst populära, med bara 9,6%.

02

Warlocks hade i både alfa- och betaversionen av spelet rustningar av läder.

WoW1
03Den amerikanska utgåvan av WoW har en knapp där du kan slumpa fram ett namn till din karaktär. De europeiska utgåvorna av spelet saknar dock denna finurliga knapp.

 

04Expansionen Cataclysm var under utveckling redan före Wrath of the Lich King släpptes.

WoW-3
05Medan gapet inte är lika stort som det en gång var, är alliansen fortfarande den mest populära fraktionen med lite mer än halva spelardatabasen. Introduceringen av rasen ”Blood Elves” i expansionen Burning Crusade minskade gapet markant.

Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar