Välj en sida

Omkring år 400 f.Kr. sammanställdes en skrift, “Yoga Sutra”, som gav yoga en specifik utformning med ett system av övningar. Sedan dess har yogan bara vuxit och vuxit, men först under människans senare tid har den också introducerats i västvärlden, och idag utför fler människor än någonsin yogan för att nå sitt inre lugn. Här är tio fakta som du bör känna till om träningsformen som ser så oerhört harmonisk ut.

Svastikan härstammar från yogan…

Svastikan (det välkända hakkorset som tyskarna använde sig utav under andra världskriget) är från början en yogasymbol, och betyder “det som är förknippad med välbefinnande”.

Hathayoga praktiseras mest i den västerländska delen…

Hathayoga” är en typ av yoga som oftast praktiseras i den västerländska kulturen. “Ha” betyder “sol” och “Tha” betyder “måne”, och att utföra hathayoga är en form av att kombinera de båda kompletterande styrkorna.

Och visst finns det yoga för hundar också…

Doga” är en typ av fysisk teknik där människor använder sig av yogan för att uppnå harmoni med sina husdjur. Ursprungligen kommer “doga” från New York under år 2002 när Suzi Teitelman startade en yogakurs för hundar. Hade du kunnat tänka dig att göra detta tillsammans med din hund?

Naken-yoga för män…

Aaron Starr lär ut “Hot Nude Yoga”, det vill säga nakenyoda, i en studio i Chelsea. Klasserna består endast av män, och det finns bara två regler: “inga kyssar och inget rörande på penisar”.

Kan leda till ett bättre sexliv…

En mängd forskning har påvisat att yoga kan förbättra sexlivet och kan även förebygga och behandla sexrelaterade problem genom att öka den allmänna hälsan hos hjärt- och kärlsystemet.

10 fakta du antagligen inte visste om meditation

Meditation är inom västvärlden ett sammanfattande begrepp som innebär metoder för kroppslig och mental avslappning i kombination med koncentration på något föremål, föreställning eller företeelse. Med andra ord kan det vara ett ord man uttalar tyst (mantra), eller en...