10 fakta du antagligen inte visste om YouTube

Över 100 000 videoklipp laddas dagligen upp på YouTube. Att lyckas bli en stjärna där är ungefär lika sannolikt som att få ett flygplan i huvudet. Men vem vet, kanske är du nästa stjärna? Åtminstone en svensk, ”Pewdiepie”, har lyckats bli en av YouTubes största stjärnor. Här är tio fakta som du bör känna till om videojätten.


01) Varje minut laddas över 100 timmar av videomaterial upp på YouTube.

02) Katt- och hundvideos är som bekant något av det mest populära som finns på YouTube, men visste du att den äldsta kattvideon som finns uppladdad på YouTube dateras så långt bak som till 1894?

03) Det mest video YouTube-klippet är som bekant ”Gangnam Style” med den sydkoreanska popartisten ”Psy”. Men YouTube var tvungna att uppdatera funktionen i räkneverket just på grund av att den fick mer tittare än vad räknaren kunde uppnå.

youtube1

04) YouTube-stjärnan ”Grumpy Cat” tjänade mer pengar år 2014 än vad Oscar-vinnaren Gwyneth Paltrow gjorde.

05) Om du söker på ”Do the Harlem Shake” på YouTube kommer sajten även att göra ”Harlem Shake” för dig.

06) Den mest ogillade video på YouTube är Justin Biebers ”Baby”, med över 5 700 000 ogilla-markeringar i skrivande stund.

07) 60% av YouTubes populäraste klipp är blockerade i Tyskland.

youtube2

08) Anne Frank finns med på video på YouTube. Detta när hon lutar sig ut från ett fönster för att kunna se ett bröllop bättre.

09) YouTube har en produktionsstudie baserad i Los Angeles som vem som helst får använda gratis – förutsatt att du har över 10 000 prenumeranter.

10) Kvinnan som hyrde ut sitt garage till Googles grundare, Larry Page och Sergey Brin, år 1998 är numer VD för YouTube. Godhet lönar sig med andra ord.

 

Läs även
googlefokus
10 fakta du antagligen inte visste om Google

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar