10 fakta du antagligen inte visste om Zimbabwe

06Ett av världens yngsta länder…
Ännu en häpnadsväckande detalj angående landet är att det är ett av världens yngsta – sett till medelåldern. Drygt hälften av landets alla invånare är nämligen under 21 år gamla.

07

Är du man och rik? Då ska du ha stor mage…
I Zimbabwe räknas en stor mage på en man som ett tecken på rikedom. Detta indikerar att personen är ekonomiskt bärande nog att äta kött dagligen.

08Lägst livslängd i världen…
En av de stora anledningarna till att Zimbabwe har världens yngsta medelålder, beror på att livslängden i landet endast är 46 år för män och 45 år för kvinnor. Detta är bland det lägsta i världen, och den främsta orsaken till detta är fattigdom och HIV/AIDS-epidemin.

09

Flerspråkligt land…
Inte nog med att de har många officiella valutor i landet – samma sak gäller när det kommer till språk. Landet har hela 16 officiella språk i landet, där både engelska och teckenspråk är inkluderat.

Hunger leder till jakt i nationalparker…
Några av Zimbabwes stora miljöproblem är jorderosion, luft- och vattenföroreningar samt giftigt avfall och tungmetaller från gruvindustrin. En hungrande lokalbefolkning har börjat ägna sig åt jakt i landets nationalparker under 2000-talet, vilket har blivit ett påtagligt problem för regeringen.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om Afrika

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar