Afrikansk vildhund…

Den afrikanska vildhunden, även kallad hyenhunden, har sitt ursprung från Afrika. Den vilseledande benämningen ”hyenhund” bör dock undvikas eftersom den inte är besläktad med hyenor som inte är hunddjur över huvud taget. Den afrikanska vildhunden har en bitkraft på 317 PSI, motsvarande 22,3 kilo per kvadratcentimeter.

Rottweiler…

Rottweilers (bilden nedanför) är kraftfulla och kan uthärda hårt arbete under längre perioder. De kännetecknas av sin orädda natur eftersom de snabbt kan reagera på fara. Ofta används rasen av polisen på grund av deras tillförlitelse och styrka. En rottweilers bitkraft uppgår till 328 PSI, vilket motsvarar 23 kilo per kvadratcentimeter.

Mastiff…

Den engelska mastiffen är en stor och robust ras i storlek. De är också kända för att vara lugna, därför har de fått smeknamnet de milda jättarna. Men de har mycket starka käkar och har en bitkraft på 556 PSI, motsvarande 39,1 kilo per kvadratcentimeter.

Dobermann…

Även dobermann (som du ser på bilden nedanför) är en hundras från Tyskland. Den är den största pinschern och en brukshund. Dobermanns rasnamn anknyter till dess första kända uppfödare: Karl Friedrich Louis Dobermann. I en undersökning 2012/2013 utnämndes dobermann till en av världens trettio populäraste hundraser. De är också bra beskyddare och har en bitkraft på hela 600 PSI, vilket motsvarar drygt 42,2 kilo per kvadratcentimeter.

Även dobermann är en hundras från Tyskland. Den är den största pinschern och en brukshund. Dobermanns rasnamn anknyter till dess första kända uppfödare: Karl Friedrich Louis Dobermann. I en undersökning 2012/2013 utnämndes dobermann till en av världens trettio populäraste hundraser. De är också bra beskyddare och har en bitkraft på hela 600 PSI, vilket motsvarar drygt 42,2 kilo per kvadratcentimeter.

Kangal

Kangal (eller Kangal Çoban Köpeği för att vara mer exakt) härstammar från Turkiet. Den har fått sitt turkiska namn efter distriktet Kangal i provinsen Sivas. Hundrasen är en herdehund och boskapsvaktare som är en högrest, muskulös, rörlig, härdig och uthållig hund av molossertyp. Rasen är känd för att väldigt väl kunna uthärda såväl köld som hetta. Med sina 743 PSI i bitkraft, motsvarande 52,2 kilo per kvadratcentimeter, gör det rasen till den som överlägset kan bita till hårdast av alla!

10 vanligaste kattraserna i Sverige

10 vanligaste kattraserna i Sverige

Att skaffa en katt är inte alltid det enklaste. Ska det vara en vanlig huskatt? Eller en lite dyrare raskatt? Vilka kriterier bör den uppfylla? Kommer katten att trivas i just din hemmiljö? Frågorna kan vara många som ovan kattägare, om man planerar på att införskaffa...

10 vanligaste hundraserna i Sverige

10 vanligaste hundraserna i Sverige

Att skaffa hund är inte alltid det lättaste. Ska man ha en stor? En liten? En som kräver mycket motion, eller kanske en lite latare vovve som heller inte kräver så mycket mental träning? Hundar finns i alla möjliga olika storlekar och utföranden, men det är också ett...

10 fakta du antagligen inte visste om kolibri

10 fakta du antagligen inte visste om kolibri

Kolibrier (Trochilidae) är en stor familj av mycket små fåglar som förekommer i en rad olika typer av biotoper över stora delar av den amerikanska kontinenten. Det finns cirka 320 olika arter, bland dem världens minsta fågel - bikolibrin (Mellisuga helenae) - som bara...