Ställde upp i mängder av reklam…

ABBA har varit med i en hel drös olika reklamfilmer, men deras kanske mest kända är när de gjorde reklam för barnmatsföretaget Semper.

”Thank you for the music”…

Att bandet var gigantiska hos de engelskspråkiga är ingen nyhet, men visste du att de även var stora hos den spansktalande delen av världen? För att hedra detta släppte de ett album med den spanska titeln ”Gracias Pour La Musica”, som sedan kom att översättas till ”Thank You for the Music”.

Från Festfolk till ABBA…

Innan bandet fick sitt officiella namn ABBA kallades det för ”Festfolk”. Men eftersom namnet på engelska lät som ”Fastfolk” (”engaged couples” (”förlovade par” på svenska)) valde de att byta.

Slog rekord i flertalet länder…

Gruppen toppade samtliga topplistor titt som tätt i nästan samtliga länder mellan 1974 till 1982. Men ABBA var den första icke-inhemska grupp som toppade topplistor i Storbritannien, Irland, Kanada och Australien.

3,5 miljoner ansökningar

År 1977, bara tio dagar efter att de hade släppt singeln ”Knowing Me, Knowing You”, hade ABBA sina första konserter i Storbritannien. De två Londonspelningarna skulle ta 12 000 människor, men hela 3 500 000 skickade in ansökan via brev för att deltaga.

10 fakta du antagligen inte visste om DC Comics

10 fakta du antagligen inte visste om DC Comics

DC Comics är ett av de mest framgångsrika serieförlagen i USA. Mest känt är företaget för sin gigantiska arsenal av superhjältar, och alla känner vi nog till många av dem, som till exempel Batman, Superman, Wonder Woman med fler. ”DC” i deras namn står för ”Detective...

10 fakta du antagligen inte visste om slaveri

10 fakta du antagligen inte visste om slaveri

På något sätt har människan alltid funnit ett sätt att förnedra och vara elaka mot andra människor. Ligger det i vår natur, kanske? Slavhandeln var något som pågick i hundratals år på vår jord – och pågår än idag i utvecklingsländer. Här är tio fakta som du bör känna...