
Liten risk att innehålla salmonella…
Endast ett av varje 20 000 ägg innehåller onda bakterier. Så sannolikheten för att ett ägg kan innehålla salmonella är med andra ord extremt liten – rättare sagt 0,005% (fem tusendelar av en procent). Om du är en genomsnittskonsument av ägg innebär det med andra ord att du kan stöta på ett bakteriellt ägg ungefär var 84:e år. [källa]
Vänder ständigt ägget i magen…
En höna vänder ägget inuti sin kropp ca 50 gånger per dag. Detta gör hon för att äggulan inte skall fastna på skalets insida. [källa]
Ägg i ägget…
Även om det är väldigt ovanligt så kan hönor lägga ägg som innehåller ett till ägg inuti ägget. Hängde du med? [källa]
Blås bort skalet…
Om du vill skala dina hårdkokta ägg på enkelt sätt så skall du lägga i en tesked med bakpulver under tiden som ägget kokar. Efter detta tar du försiktigt bort skalet på botten och toppen av ägget, sedan kan du enkelt blåsa ut ägget ur sitt eget skal!

10 fakta du antagligen inte visste om viktiga näringsämnen
Att få i sig viktiga näringsämnen är livsviktigt för människans överlevnad. Och hur bra koll har du egentligen på vilka näringsämnen som är extra bra för dig? Här finner du tio roliga fakta om essentiella näringsämnen (som vitaminer, aminosyror, fettsyror, mineraler...
10 fakta du antagligen inte visste om kakor
Finns det någon som inte älskar kakor, egentligen? Förr hörde det till det formella att baka sju sorters kakor om man skulle bjuda hem något - lyckligtvis har detta förändrats, och idag är det i princip lika billigt att köpa kakor i butiken som det är att baka hemma...
10 fakta du antagligen inte visste om curry
Curry betyder egentligen "kryddad sås", men i Sverige menar man med curry istället vanligen en kryddblandning som alltid måste innehålla gurkmeja, som ger curryn den karaktäristiska orangegula färgen. Kryddblandningar av motsvarande sort kallas på den indiska...