Man har funnit grottmålningar…

Det finns bevis på att människan bosatte sig i regnskogen redan för 11 200 år sedan. Detta vet man tack vare funna grottmålningar.

Skogen har funnits länge…

Forskare är i princip överens om att regnskogen har existerat i åtminstone 55 000 000 år. Självklart hoppas vi på att den kommer att stå kvar minst lika länge till!

Många djurarter finns där…

Cirka 10% av alla djurarter vi idag känner till lever i Amazonas regnskog.

Det finns inte en enda bro…

Om du har planer på att ta dig över den gigantiska floden som finns i Amazonas regnskog får du allt blöta ner dig eller ta en båt – det finns nämligen inte en enda bro där!

Norge donerade till Amazonas…

 År 2008 donerade vårat grannland, Norge, hela en miljard dollar till Amazonas – just för att förhindra avverkning och all form av tjuvjakt.

10 fakta du antagligen inte visste om regnbågar

10 fakta du antagligen inte visste om regnbågar

Regnbågar är ett optiskt, meteorologiskt fenomen som uppträder som ett (nästintill) fullständigt ljusspektrum i form av en båge på himlen då solen lyser på nedfallande regn. En gammal sägen är att det ligger en kista med guld vid regnbågens slut. Dessvärre är det inte...

10 fakta du antagligen inte visste om Alperna

10 fakta du antagligen inte visste om Alperna

Alperna är en bergskedja med större delen belägen i Centraleuropa. Åtta länder har del av Alperna: Frankrike, Italien, Monaco, Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Österrike och Slovenien, som sträcker sig i en båge från området kring Nice och Genua vid Medelhavet,...