Nya antibiotikasubstanser upptäckta tack vare grodor

Innan man kunde sätta mjölk på kylning hörde det inte till ovanligheten att man släppte ner en groda i mjölkflaskan för att hålla den färsk. Att studera detta begrepp har lett till att man har kunnat hitta nya antibiotikasubstanser

Jordnötsallergi kan kopplas till antibiotika

Att ge antibiotika till barn kan vara livsavgörande – men det ökar också risken avsevärt för att de utvecklar en jordnötsallergi.

Kackerlackors hjärnor kan komma till hjälp

Kackerlackornas hjärnor bär på hjälpsam antibiotika, tillräckligt starka för att döda bakterier som har utvecklat motstånd mot sjukhusets vanliga antibiotika som vi människor använder.

Åter igen ett jätteproblem inom köttindustrin

Uppskattningsvis – som en rapport från år 2011 visar – används cirka 80% av all antibiotika som säljs till djur- och köttindustrin.

Räddningen kan vara hittad

Det nya antibiotikumet (Teixobactin) som har upptäckts, det första sedan 30 år tillbaka, kan bana väg för en ny generation av antibiotika på grund av hur det upptäcktes, med hjälp av ett elektroniskt chipp för att odla mikroberna från jorden och sedan isolera deras kemiska föreningar.

10 fakta du antagligen inte visste om meditation

10 fakta du antagligen inte visste om meditation

Meditation är inom västvärlden ett sammanfattande begrepp som innebär metoder för kroppslig och mental avslappning i kombination med koncentration på något föremål, föreställning eller företeelse. Med andra ord kan det vara ett ord man uttalar tyst (mantra), eller en...