Den första drönaren härstammar från Area 51…

Drönare blir mer och mer populärt, och idag kan även yngre barn hantera dessa obemannade flygleksaker. Fraktbolag vill även få igenom att leverera paket med hjälp av drönare. Men den första drönarflygningen skedde faktiskt på Area 51 redan år 1964, som då var det första obemannade flygplanet i luften. År 1966 provflög man en ny modell, som nådde en maxhöjd på hela 27,5 kilometer.

Inte ens presidenten vet riktigt vad som sker där…

Inte ens den amerikanska presidenten vet allt som försiggår på den ytterst hemliga militärbasen. Presidenter har tidigare besökt området, men får bara besöka begränsade platser. Detta för att ingen avsatt president ska kunna prata högt om vad som egentligen försiggår på området. President Barack Obama är också den första amerikanska presidenten som har nämnt Area 51, när han gjorde en skojsam kommentar om basen på en prisutdelningsceremoni. Vid ett senare tillfälle har även den förre presidenten Bill Clinton sagt i en intervju med Jimmy Kimmel att det bara sker forskning inom högteknologiområdet på militärbasen.

Finanskrisen slog även hårt mot Area 51…

Det kan vara svårt att tro, men även militär och forskare påverkades hårt av finanskrisen i USA under år 2007-2008. Det uppskattas att cirka mellan 1 600 till 2 000 anställda jobbar på basen idag, men att någonstans mellan 200 och 400 har fått lämna sitt arbete i samband med finanskrisen.

Stora delar av anläggningen saknar internet…

En av den största anledningen till att det finns så lite information om Area 51 beror bland annat på att de flesta områden av byggnaden inte har något internet. Detta för att utomstående hackare inte ska kunna komma åt någon hemlighetsstämplad information.

En bild av anläggningen fångades av misstag av Skylab…

Astronauterna på USA:s rymdkretsande Skylab fick av misstag en bild av Area 51. NASA och underrättelsetjänsten diskuterade fram och tillbaka om konsekvenserna för den nationella säkerheten om bilden hade släppts offentligt. I slutändan placerades bilden i en samling av Skylabs bildbibliotek och ingen lade någonsin märkte till den då Skylabs bilder inte är offentliga för allmänheten.

10 fakta du antagligen inte visste om Bumerangnebulosan

10 fakta du antagligen inte visste om Bumerangnebulosan

Bumerangnebulosan är en protoplanetarisk nebulosa belägen cirka 5 000 ljusår från jorden i Kentaurens stjärnbild. Bumerangnebulosan fotograferades av Rymdteleskopet Hubble år 1998. Med hjälp av Swedish-ESO Submillimetre Telescope vid La Silla-observatoriet i Chile...

10 fakta du antagligen inte visste om Stonehenge

10 fakta du antagligen inte visste om Stonehenge

Stonehenge är ett bronsåldersbyggnadsverk i sydvästra England sombestår av en cirkelformad megalitisk stensättning, omgiven av en ringgrav och direkt utanför denna en cirkelformad jordvall. Det ligger nära Amesbury i Wiltshire, ungefär 12 km nordväst om Salisbury. Med...

10 fakta du antagligen inte visste om Burj Khalifa

10 fakta du antagligen inte visste om Burj Khalifa

Burj Khalifa är en skyskrapa i Dubai i Förenade Arabemiraten som är 828 meter hög och har 164 våningar, och därmed både världens högsta byggnad och världens högsta byggnadsverk (inkluderat kommunikationsmaster). Med denna enkla presentation kommer här tio fakta som du...