Otroliga men sanna studieresultat…

En studie visade att barn vars föräldrar placerade barnens nappar i sina egna munnar innan de gav dem till barnet var mindre benägna att utveckla allergier och astma senare i livet. En annan studie visade också att koffein kan motverka astma. .

Jordbrukslivet bra för kroppen…

Flera studier har visat att växa upp i jordbruksmiljö under barndomen har livslånga skyddande effekter mot utvecklingen av atopiska sjukdomar, det vill säga astmaeksem med mer.

De som fötts via kejsarsnitt mer benägna att bli astmatiker…

Barn som föds via kejsarsnitt verkar mer benägna att utveckla allergier och astma; Man tror att detta beror på en fördröjning av utvecklingen av tarmfloran, som ett resultat av kejsarsnitt.

Åskoväder-astma…

På Hawaii i USA finns det en hög förekomst av astmatiker på grund av vulkanisk dimma. Likaså finns det ett tillstånd som kallas för ”åskoväder-astma”; astma inducerad av mycket speciella och sällsynta åskoväder.

Hårdare att leva under 1500-talet…

Att vara astmatiker under 1500-talet var ganska tufft. Tudorläkare ordinerade astmatiker att svälja smörjda levande grodor eller spindlar för att rensa sina halsar. Alternativa metoder inkluderade krossat pulver från en mänsklig skalle eller en blandning av svarta katters blod och grädde.

10 fakta du antagligen inte visste om demens

10 fakta du antagligen inte visste om demens

Demens (av latin de 'utan' och mens 'sinne') är ett syndrom (en samling symptom) som innefattar en organisk psykisk störning av högre intellektuella funktioner med försämring av minne och logiskt tänkande, samt personlighetsförändringar och emotionella störningar utan...