Välj en sida

Det nya inom forskning: transplantera bajs…

Läkare har transplanterat avföring från friska människors magar till personer med vissa former av sjukdomar, och det kanske mest imponerande är att det har fungerat i 91-98% av fallen (siffrorna går isär beroende på vem man frågar), och de med sjukdomar har tillfrisknat.

Snacka om stora högar…

Pandor kan bajsa i upp till 22 kg (!) per dag. Svårt att tro att även de mest söta djuren bajsar, va?

31 års fängelse för att kasta bajs på juryn…

Under år 2009 ställdes en man inför rätta i San Diego, USA, och smög in en påse med bajs i rättssalen. Han smetade ut avföring på sin advokat och kastade sedan resten av avföringen på juryn. Han åtalades för två fall av ”misshandel med bajs” och fick 31 års fängelse. Man kan undra om det var värt det.

Sexigt…

Den spanska surrealistiska konstnären Salvador Dalí (på bilden nedanför) smörjde in sig själv med getavföring innan han skulle träffa sin framtida fru för första gången.

Snacka om prank

Skådespelaren George Clooney städade en gång hans rumskamrats kattlåda under en fyradagarsperiod. Därefter sket herr Clooney i den själv, vilket gjorde att rumskompisen trodde att det var från hans förstoppade katt. Humor verkar George Clooney åtminstone ha!

Nya höjder av miljötänk

I Indien finns det ett företag som gör pappersprodukter av elefantbajs. Miljötänk!

10 fakta du antagligen inte visste om parfym

10 fakta du antagligen inte visste om parfym

Alla vill väl lukta gott? Och vad är då inte en bättre substans än just parfym? Vi säger som Marie Antoinette sade på 1700-talet: "Det är bra att parfym finns, men det är synd att det ska behöva användas". Med denna korta inledning bjuder vi här på tio fakta som du...

10 fakta du antagligen inte visste om människan

10 fakta du antagligen inte visste om människan

Människan - eller Homo sapiens, som betyder den "visa människan på latin - är ett däggdjur av släktet Homo. Människan tillhör familjen hominider och som i sin tur tillhör ordningen primater. Alla nu levande människor tillhör underarten Homo sapiens sapiens. Men det...